Staffordshire bullterrier

Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire bullterrier er en muskuløs, korthåret hund som kombinerer både "bull" og "terrier" i sitt fysiske utseende og gir et inntrykk av styrke og smidighet. Voksne hunder har en høyde på 36–41 cm og veier 13-17 kg (tisper 11–15,4 kg). Den korte, glatte pelsen kommer i rød, lysebrun, hvit, svart eller blå, brungul, eller enhver av disse fargene med hvitt.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Rasens opprinnelse kan spores tilbake til 1800-tallet, da okse- og bjørnekamp ble forbudt. En ny "sport" så dagens lys – hundekamp – hvorpå bulldog- og terrierhunder ble krysset for å produsere bull and terrier, hvorfra staffordshire bullterrier stammer. "Staffie" var populær i alle samfunnslag, også blant den viktorianske arbeiderklassen, og ble ofte født inn i små, trange forhold med store familier – som er røttene til rasens tradisjonelt gode lynne overfor mennesker i alle aldre.

Personlighet

En veloppdrettet og godt sosialisert staffordshire bullterrier skal ha et godt temperament og være særlig vennlig (om ikke noe voldsom) med mennesker. Med andre hunder eller dyr kan staffordshire bullterrier imidlertid være mindre enn vennlig, men mye avhenger av hundens tidlige sosialisering og trening. Enkelte staffordshire bullterrier-hunder går sammen med andre hunder og katter helt uten problemer; andre kan ikke gå uten bånd i områder der de kanskje kan møte en annen hund. Tidlig og løpende sosialisering er viktig.

Helse

Staffordshire bullterrier er generelt en hardfør rase med få spesifikke raserelaterte problemer. Som med mange andre raser kan de lide av enkelte arvelige øyesykdommer, og derfor anbefales øyetesting av avlshunder.

Mosjon

Minst en time daglig mosjon kreves for rasen, i tillegg til masse spill og lek. Får de sjansen, kan staffordshire bullterrier gjøre det svært godt i hundesport som agility. Mange går fint sammen med andre hunder, mens andre er mer aggressive. Hvis hunden din er mindre vennlig, må du sørge for at du har tilstrekkelig kontroll slik at den ikke skaper problemer for seg selv og andre.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Staffordshire bullterrier har en kort, glatt pels om krever lite oppmerksomhet, og en ukentlig gjennombørsting er mer enn tilstrekkelig.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.