Welsh corgi (pembroke)

Welsh Corgi (Pembroke)

Pembroke corgi er en kort, kompakt liten hund som står lavt mot bakken, med et revelignende ansikt. Den rette, mellomlange pelsen er vannavstøtende og kan være rød, sabel, lysebrun, svart og brun, med eller uten hvite merker. Voksne pembroke-hunder har en høyde på 25–30 cm. Hannene veier 10–12 kg og tispene 9–11 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Man har funnet nedtegninger som viser at welsh corgi pembroke har eksistert i Storbritannia siden år 920. De antas å ha blitt brakt til Wales av flamske veverne og var veldig populære som kvegdrivere fra 1400- til 1800-tallet. Cardigan og pembroke ble anerkjent som separate raser i Storbritannia i 1934.

Personlighet

Pembroke corgi er en generelt lydig, aktiv liten hund. De er dristige, utadvendte og vennlige – store hunder i små kropper. De er lydige og lojale mot familien og passer godt i et aktivt, travelt hjem. De er gode vakthunder som er årvåkne i hjemmet, og som er ivrige etter å kunngjøre nye besøkende.

Helse

Welsh corgi pembroke er generelt en svært hardfør rase. Som mange raser kan de imidlertid lide av ulike arvelige øyesykdommer og hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig. Kroppsformen gjør dem også mer utsatt for ryggradssykdom.

Mosjon

Den har kanskje bare korte ben, men pembroke corgi ble avlet frem for å drive kveg og har den dag i dag masse energi og arbeidslyst. Minst en time mosjon per dag kreves for en voksen hund.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Pembroke corgi har en mellomlang, rett pels som er vannavstøtende med en tett underpels. Denne pelsen trenger noe stell og oppmerksomhet. De må børstes for å fjerne løse og døde hår. Hvis de har vært ute i gjørme, er det lett å fjerne skitten så snart den har tørket.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.