Welsh Terrier

Welsh Terrier

Welshterrier er små, kompakte og robuste hunder som også er smarte og med masse arbeidslyst. De har en stri, hard pels og står rett opp på tærne. Welshterrier er enten svart og brun, eller grå-svart og brun. Voksne tisper har en høyde på 39 cm og veier 9–9,5 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Enkelte historikere tror at welshterrier har en direkte linje til old english black and tan (eller broken-coated terrier), men det finnes lange walisiske stamtavler som indikerer at rasen ikke er en etterkommer av den nå utdøde engelske rasen. Det sies at innbyggerne i Carnarvonshire på 1700-tallet var svært stolte av denne rasens renhet. Faktisk var rasen kjent som carnarvonshire welsh terrier. I over 250 år ble denne rasen brukt i grupper på jakt etter oter og grevling, og fikk anerkjennelse som en egen rase i 1885 i England.

Personlighet

Welshterrier er en aktiv, glad hund som er intelligent og hengiven. De knytter seg veldig tett til sine familier og er lekne og morsomme, selv om de kan være litt reservert overfor fremmede. Hvis de introduseres for katter i ung alder, vil de villig akseptere dem. Hvis ikke vil de ha en tendens til å jage dem. De er oftest som mest fornøyd hvis de får være den eneste hunden i husstanden!

Helse

Welsh terrier kan lide av arvelige øyesykdommer. Tester er tilgjengelig.

Mosjon

Welshterrier-hunder er fulle av energi! De virker utrettelige og er alltid klare til å leke og løpe rundt. Siden de elsker å svømme, må man være forsiktig i nærheten av vann. Hvis du likevel ikke klarer å tilby hunden regelmessig mosjon, vil de akseptere dette uten videre oppstyr. En voksen hund trenger en time daglig mosjon, men vil gjerne akseptere mer.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Welshterrier må få pelsen plukket to til tre ganger i året. Børsting og kjemming skal gjøres to eller tre ganger i uken.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.