West highland white terrier

West Highland White Terrier

Den vakre, rufsete pelsen, lille nesen og små, spisse ører gjør denne rasen til en veldig pen hund. Kroppen er kompakt, og hodet har et revelignende utseende. Det er imidlertid den hvite pelsen som er rasens virkelige kjennetegn: en dobbel pels med rett, hardt hår og en myk og fyldig underpels. Voksne hunder har en høyde på rundt 28 cm og veier mellom 7 og 10 kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Moderat mosjon
 • Liten hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

West highland white terrier ble opprinnelig avlet frem for å jakte oter, rev og skadedyr. Fra de ruhårede terrier-hundene i Skottland ble hvite valper plukket ut for å skape denne rasen. Den engelske kongen James 1 ba på 1620-tallet om noen "små hvite jordhunder" fra Argyleshire i Skottland, og dette var muligens westies! Col Malcolm fra Poltalloch i Argyleshire skjøt og drepte sin favoritt-terrier (en mørkfarget) ved et uhell, og lovet fra da bare å ha hvite hunder – da kalt poltallochterriere. Hertugen av Argylls eiendom i Dumbartonshire het Roseneath, og på 1800-tallet ble disse hvite terrierne kjent som roseneathterriers, til ære for hertugens beskyttelse av og interesse for rasen.

Personlighet

West highland white terrier er spøkefull, selvsikker og kjærlig, og svært lojal mot sin familien. De er våkne og modige, noe som gjør dem til gode vakthunder, men kan også være listige og sta. De må imidlertid introduseres for katter når de er unge, da de ellers vil jage dem når de blir eldre. De kan ha en skøyeraktig side, så trening anbefales!

Helse

Det vanligste helseproblemet for rasen er hudallergi. Rasen kan også lide av en arvelig benforstyrrelse i kjeven.

Mosjon

West highland white terriers trenger en del mosjon. Dette er energiske små hunder som elsker å leke med ball. De liker å grave og har en tendens til å vandre av gårde, så pass på at hagen er godt inngjerdet. Som en veiledning trenger en voksen hund omtrent en time daglig mosjon, men disse aktive hundene vil gjerne ha mer!

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Når en west highland white terrier blir skitten, er det best å la skitten tørke på dem og børste den av når den er tørr. Pelsen må håndplukkes to eller tre ganger i året av en profesjonell hundefrisør. En ukentlig gjennombørsting er alt som trengs for å fjerne de løse hårene.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.