Yorkshire terrier

Yorkshire Terrier

Yorkshire terrier er en miniatyrhund som er best kjent for sine vakre hårlokker med en tekstur som ligner på menneskehår. Pelsfargen er også uvanlig, med en slags stålblå og gylden (lysebrun) farge. Denne hunden har en aura av verdighet rundt seg og bærer hodet høyt. Voksne hunder har en høyde på 18–20 cm og skal ikke veie mer enn 3,2 kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Moderat mosjon
 • Liten toy-hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Det antas at skotske vevere brakte en liten terrier med seg i løpet av en periode med innvandring fra Skottland til Yorkshire og Lancanshire i løpet av 1850-tallet. Disse skotske terrierne, iblant også kjent som "halifaxterriere", paret seg med lokale små terrierhunder. Det antas at yorkies stammer fra raser som manchesterterrier, malteser, skye, dandie dinmont og paisleyterrier. I 1862 ble rasen kalt scotch terrier, men ble senere kjent som yorkshire terrier og ble anerkjent under dette navnet av British Kennel Club i 1886.

Personlighet

Yorkshire terrier er en liten hund med en stor holdning. Dette er en hund som i det ene øyeblikket kan ligge å kose på bestemors kne og i det neste springe gjennom luften etter naboens hund for å vise den hvem som er sjefen. Yorkies er tross alt terriere og vil tappert beskytte sitt territorium.

Helse

Yorkshire terrier har en tendens til å leve lenge. Likevel er de utsatt for øyeproblemer, knær som faller ut av ledd, en bestemt lårbenssykdom, blærestein, en luftrørssykdom og medfødt leversykdom.

Mosjon

Daglig mosjon er et must for at yorkie skal holde seg sunn og frisk. De elsker å gå tur og vil gå kilometer på kilometer hvis de får sjansen. Den vil være fornøyd med en kort gåtur så lenge den får brukt nesen og får litt mental stimulering. Husk imidlertid at yorkshire terrier ikke bare er selskapshunder, men de liker også å løpe, hente og leke som en hvilken som helst annen hund. Minst en halv time mosjon hver dag kreves for en voksen hund.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Som kjæledyr innendørs må pelsen børstes daglig med en kam eller børste, slik at ikke pelsen flokes. Toppknuten bør tas ned, børstes ut og settes på nytt. Hvis du lar en strikk sitte i over flere dager, vil pelsen bli ødelagt. Håret under og rundt halen bør sjekkes for avføring. Videre bør tennene pusses daglig, da det kan bli trangt i den lille munnen, slik at tannråte lett kan oppstå. Med litt trening skal ikke det daglige pelsstellet ta mer enn 15 minutter.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.