Kjæledyr skaper stor glede i menneskers liv

og i våre. De er en del av familien, så naturligvis ønsker du det beste for dem. Derfor har vi i over 85 år viet oss til å utvikle næringsrik mat av høy kvalitet som bidrar til at katter og hunder får sunnere, lykkeligere og lengre liv.

Som ledere innen dyreernæring har vi sett hvordan et riktig kosthold faktisk kan bidra til å forlenge antallet friske leveår hos kjæledyr. Ved hjelp av vårt globale PURINA®-team på 400 ernæringsfysiologer, forskere, veterinærer og dyrepsykologer er vi klare til å sette standarden for kjæledyrernæring enda høyere. Men hvordan skal vi greie dette? La oss begynne.

1

Vi streber ikke etter å overholde standarder – vi har som mål å overgå dem

Det overrasker deg kanskje, men dyrefôr er gjenstand for strengere sammensetningskrav enn de fleste typer menneskemat. Dette er fordi det utgjør 100 prosent av det et kjæledyr spiser, og må inneholde alle de næringsstoffene dyret trenger for å holde seg frisk og rask. Det er derfor uttrykket ‘komplett og balansert’ ofte brukes om dyrefôr.

Som langvarig medlem av European Pet Food Industry Federation (FEDIAF), og som de dyreelskerne og dyreeierne vi er, lager vi hvert produkt med stolthet og omhu. Det er derfor mye av dyrefôret vårt ikke bare oppfyller standardkravene i bransjen – men overgår dem.

2

Forskjellen ligger i detaljene

Det kan være en krevende oppgave å velge riktig mat til kjæledyret ditt. Inneholder den alle de næringsstoffene dyret trenger? Hvilke tester har blitt gjort for å sikre at den er ‘trygg’? Vil kjæledyret like smaken? Vi har forståelse for disse bekymringene – de fleste av oss har jo egne kjæledyr.

Vi vil at alle kjæledyreiere skal føle seg trygge på kvaliteten av våre produkter. Derfor går vi ofte en ekstra mil for å sikre at maten vår er trygg, næringsrik og velsmakende. Dette er grunnen til at kvalitetssikringsprosessen vår har over 50 trinn. I likhet med deg mener vi nemlig at ingenting bør overses når det gjelder kjæledyrs helse og velbefinnende!

Les videre for å se noen flere av trinnene vi tar for å sikre at produktene våre oppfyller de høyeste standardene.

3

Å finne den helt riktige balansen

Vi vet at du ønsker å gi kjæledyret ditt et balansert og næringsrikt kosthold som gir dem mye godt. Men vi vet også at det er meningsløst å produsere bransjeledende ernæring som kjæledyr ikke vil spise, ikke liker å spise – eller som er så vanskelig å fordøye at de ikke klarer å ta opp næringsstoffene de trenger.

Hvis en katt ikke vil spise maten vi er i ferd med å utvikle, eller en hund får fordøyelsesproblemer av den, går vi rett tilbake til tegnebordet. Det er lidenskapen vår for dyr og den gleden de gir oss mennesker som driver oss til å levere ernæring som kan utrette mer.

4

Vi gjør hjemmeleksen vår

Når det gjelder dyreomsorg tar vi ikke bransjens ord for gitt – vi vil finne ut av tingene på egen hånd. Det er slik vi har vokst frem til å bli verdensledende innen studier av dyreernæring.

Vi har prøvd å dekke alt, fra å finne ut hva som bidrar til overdreven vektøkning hos kjæledyr, til å studere virkningene av nye trender og oppdagelser innen menneskelig ernæring. Alt dette er en del av vårt mål om å berike livene til kjæledyr og menneskene som elsker dem, og å bidra til at kjæledyr lever lange, lykkelige og sunne liv.

5

Vi ser det store bildet

Vi vet at de beste ingrediensene ikke gjør jobben alene, de støtter og forsterker hverandre. På grunn av dette er en nøye sammensatt blanding av næringsstoffer langt mer effektiv og fordøyelig enn én enkelt ingrediens.

Så i stedet for å fokusere på enkeltingredienser, ser vi det større bildet – hvordan kan ulike kombinasjoner av næringsstoffer fremme kjæledyrets helse? Denne tilnærmingen har ført til mange banebrytende oppdagelser, blant annet hvordan fullkorn kan spille en viktig rolle både som supplement til proteinkilder (som animalsk protein, fisk og soya) og for å bedre fordøyelsen.

Vi tror på at mennesker og kjæledyr har det bedre sammen – kjæledyr skaper stor glede i ditt liv, og i våre! De er en del av familien, så naturligvis ønsker du det beste for dem. Derfor har vi i over 85 år viet oss til å utvikle næringsrik mat av høy kvalitet som bidrar til at katter og hunder får sunnere, lykkeligere og lengre liv. Se på videoen for å finne ut mer om vår resultatdrevne ernæring.