Mat for tanken: Vår næringsfilosofi

Kjæledyr bringer stor glede i livet ditt – og vårt. De er en del av familien, så det er bare naturlig å ville gi dem det beste. Derfor har vi i over 85 år viet oss til å skape næringsrik dyremat av høy kvalitet for å hjelpe katter og hunder å leve sunnere, gladere og lengre liv.

Som ledende innen dyreernæring har vi sett hvordan riktig fôr faktisk kan være med på å forlenge et dyrs friske år. Og med vårt PURINA®-team på 400 ernæringseksperter, vitenskapsfolk, veterinærer og dyreatferdspsykologer er vår misjon å legge listen for dyreernæring enda høyere. Men hvordan skal vi greie det? La oss begynne.

1

Vi streber ikke etter å overholde
standarder- vi har som mål å overgå dem

Det kan kanskje komme som en overraskelse på deg, men dyremat er underlagt strengere sammensetningskrav enn det meste av menneskemat. Det er fordi den utgjør 100 prosent av dyrets kosthold, slik at den må være fullstappet av alle næringsstoffene det trenger for å holde seg glad og frisk. Derfor benytter dyremat ofte begrepet ‘komplett og balansert’.

Som langvarig medlem i European Pet Food Industry Federation (FEDIAF) og som de dyreelskerne vi er, legger vi stor omhu og stolthet i hvert eneste produkt vi lager. Det er grunnen til at mange av dyremattypene våre ikke bare innfrir bransjens standardkrav – de overgår dem.

2

Forskjellen ligger i detaljene

Å velge riktig mat til kjæledyret ditt kan være en overveldende oppgave. Gir den alle næringsstoffene det trenger? Hvilke tester har den gjennomgått for å sikre at den er ‘trygg’? Vil den like smaken? Vi forstår disse bekymringene – de fleste av oss har jo egne kjæledyr.

Vi ønsker at alle dyreeiere skal kunne stole på kvaliteten av produktene våre. Derfor gir vi ofte litt ekstra for å forvisse oss om at oppskriftene våre er trygge, næringsrike og deilige. Det er også grunnen til at kvalitets- og kontrollprosessen vår har over 50 trinn. For akkurat som deg vil vi ikke at noe skal være uprøvd når det gjelder dyrenes helse og velvære!

Les mer for å se noen flere av trinnene vi går gjennom for å sikre at produktene våre lever opp til de høyeste standardene.

3

Akkurat riktig balanse

Vi vet at du ønsker å gi kjæledyret ditt et balansert, næringsrikt kosthold som bringer det alt godt. Men vi vet også at det er meningsløst å produsere bransjeledende næring dersom dyrene ikke spiser det, eller spiser det uten glede – eller det er så vanskelig å fordøye at det ikke gir dem de næringsstoffene de trenger.

Så dersom vi utvikler dyremat som katten snur nesa bort fra, eller som ikke passer hundens fordøyelse, går vi rett tilbake til tegnebrettet. Det er fordi vår lidenskap for kjæledyr og gleden de bringer i folks liv, driver oss til å levere næring som kan gjøre mer.

4

Vi gjør leksa vår

Når det dreier seg om dyrevelferd, er det ikke nok for oss å ta bransjens ord for god fisk – vi vil finne ut av tingene selv. Derfor har vi vokst til å bli verdensledende innen dyreernæringsstudier.

Fra å finne ut hva som skaper fedme til å studere virkningen av nye trender og oppdagelser innen menneskelig ernæring – vi prøver å dekke alt. Alt er en del av vår misjon for å berike livet til kjæledyrenes og de som elsker dem, og hjelpe dyrene å leve lange, lykkelige og friske liv.

5

Vi ser på det store bildet

Vi vet at de beste ingrediensene ikke ‘virker’ av seg selv – de støtter og forsterker hverandre. Som en følge av dette er en smart sammensatt næringsblanding mye mer fordøyelig og effektiv enn én enkelt ingrediens.

Så i stedet for å fokusere på enkeltingredienser ser vi på det store bildet – hvordan kan ulike kombinasjoner av næringsstoffer komme dyrets helse til gode? Denne tilnærmingen har ført til mange gjennombrudd, inkludert rollen helkorn kan spille, både som komplement til proteinkilder (som kjøtt, fisk og soya) og for å bedre fordøyelsen.

6

Hva er det i Purina® dyremat?

Vår portefølje av dyremat omfatter noen av landets mest kjente og elskede merker, og mange av dem har vært med oss i flere generasjoner. Hver og én av oppskriftene våre er sammensatt på ekspertvis med en nøyaktig balanse av kvalitetsingredienser så som kjøtt, fisk, grønnsaker, korn, vitaminer og mineraler som innfrir dyrets daglige behov.

Bla gjennom og les mer om ingrediensene vi bruker, og hva de er godt for.

Kjøtt og animalske derivater

I tillegg til den gode smaken er kjøtt en god kilde til protein, viktige fettsyrer, jern og B-vitaminer. Alle de dyrebaserte ingrediensene vi bruker – eller ‘animalske derivater’ – er testet for å sikre at de er egnet for forbruk lenge før de tilsettes dyrematen vår. Det er absolutt ingenting ‘galt’ med noen av de dyrebaserte ingrediensene vi bruker – de er ofte rett og slett deler mennesker ikke vil ha. Og vi kan forsikre deg om at ingen uappetittelige eller uakseptable ingredienser (for eksempel drepte kjæledyr eller syke dyr) finner veien inn i vår dyremat.

Fisk og fiskederivater

Fisk er en flott kilde til protein, og er viktig for vekst og reparasjon, muskeldannelse og opprettholdelse av jevn energifrigjøring. Ettersom fiskebein ofte males under tilberedelsen, er vår dyremat også en kilde til kalsium og fosfor. Oppskriftene våre med fet fisk har også den fordelen at de inneholder vitamin A og D og omega-3.

Grønnsaker

Grønnsaker er en flott kilde til vitaminer, mineraler og fiber, og derfor finner de ofte veien inn i dyrematen vår. Særlig soyabønner er en kilde til protein og energi, omega-6, B-vitaminer, fiber og mineraler.

Vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler håndteres ofte under ett, og den ernæringsmessige rollen kan variere. Vitaminer hjelper immunsystemet, synet, skjelettet, muskler og ledd, og produksjonen av antioksidanter; mineraler balanserer kroppsvæsker, støtter metabolismen og bygger opp sterke bein og tenner.

Vitaminer og mineraler klassifiseres som næringstilsetning. Der det trengs, bruker vi dem for å sikre at sammensetningene våre er 100 prosent komplette og balanserte, med alle næringsstoffene dyrene trenger.

Andre tilsetninger

Som vitaminer og mineraler er aroma, konserveringsmidler, antioksidanter og farge alle klassifisert som næringstilsetning. De tilsettes av og til for å forbedre smaken, utseendet og holdbarheten til dyremat. Vi bruker tilsetningsstoffer sparsomt i dyrematen vår, og bruker aldri tilsetningsstoffer som ikke finnes i menneskemat.

Konserveringsmidler kan være naturlige eller kunstige, og er med på å hindre at maten blir bedervet.

Antioksidanter er med på å fremme god helse og nøytralisere virkningen av frie radikaler. I noen tilfeller kan vi tilsette antioksidanter som vitamin C og E og selen for å hjelpe dyrets velvære.

Fargestoffer brukes i svært små mengder for å bedre sammensetningenes utseende. Vi bruker ikke fargestoffer i dyrematen vår som ikke finnes i menneskemat.

Korn

Vi bruker ofte kornslag som mais, ris, hvete og bygg i sammensetningene våre, ettersom de gir en stabil energikilde sammen med protein og andre næringsstoffer, inkludert vitamin B. Visse fiberkilder så som rødbetemos og riskli er også med på å holde fordøyelsessystemet friskt.

Fett

Fett forbedrer matens smak og fordøyelighet, men gir også mer enn to ganger så mye energi som protein eller karbohydrat, noe som gjør det til en viktig del av et kjæledyrs kosthold. Det er også med på å opprettholde en skinnende pels, god hud, sunne ledd og et sterkt immunsystem. Vi overvåker nøye fettmengden i hver sammensetning for å forsikre oss om at dyrene får akkurat riktig mengde i henhold til deres livsfase og livsstil.

Salt

Natrium er et av de viktige mineralene katter og hunder trenger – særlig natriumklorid spiller en viktig rolle i å hjelpe nervesystemet så det virker som det skal. Natrium tilhører en gruppe mineraler kalt ‘elektrolytter’. Sammen er disse mineralene med på å sikre vannbalansen i kjæledyrets kropp, slik at det holder seg godt hydrert.

Sukker

Sukkerartene omfatter sukrose (rørsukker), fruktose og glukose, som alle er naturlig til stede i menneskemat som frukt, grønnsaker og korn. Sukker kan også brukes i dyremat som en energikilde.

Der sukker tilsettes PURINA dyremat, sørger vi for at nivået overvåkes nøye for å sikre at kjæledyrets fôr er næringsmessig balansert.