Australsk Terrier

Australsk terrier

Australsk terrier-hunder skiller seg fra andre terrier i det at de har lang nakke og rygg i forhold til høyden. Pelsen er hard og rett på toppen og kortere og mykere under, og kan være rød eller med forskjellige nyanser av blått med brun. Denne rasen har en høyde på ca. 25,5 cm opp til manken som fullvoksen og veier ca. 6,5 kg.

DOG
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
DOG
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Høylytt
  • Gruppe NKK: Terriere
DOG
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Australsk terrier ble avlet frem tidlig på 1800-tallet for å kunne jobbe i tøffe forhold, jakte på slanger og gnagere på rancher og nede i gullgruver, og være en allsidig gårdshund. Rasen ble avlet frem fra terriere importert fra Nord-England og Skottland – inkludert forfedrene til dandie dinmont terrier, skye og yorkshire, og den gamle black and tan terrier og scotch terrier. Resultatet var australsk terrier, som fikk sin første raseklubb etablert i Australia i 1887. Offisiell anerkjennelse ble gitt av Kennel Club of Britain i 1936, og rasen ble i 1958 akseptert av American Kennel Club.

Personlighet

Australsk terrier er vennlig og utadvendt, og vil gjerne gjøre eierne tilfredse og stortrives med menneskelig kontakt og ros, og den er generelt lett å trene – i motsetning til enkelte andre terriere! Den er ikke aggressiv, men vil kjempe dersom den blir utfordret av en annen hund. Dette er ikke en typisk gneldrete rase, men den vil bjeffe hvis forholdene skulle tilsi det.

Helse

Australsk terrier er generelt en sunn rase med få spesifikke raserelaterte problemer

Mosjon

Omtrent en time trening kreves per dag, men den klarer masse mer. Tross alt var denne hunden opprinnelig en arbeidsterrier i tillegg til en god følgesvenn! I tillegg til turer og lek liker denne rasen agility, lydighet og annen hundesport.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

En australsk terrier i toppform vil miste veldig lite hår. De er enkle å stelle og har en værbestandig pels som er rundt 6,35 cm lang. Underpelsen er kort og myk. De bør børstes og kjemmes minst en gang i uken, og ørene må kontrolleres for hår som kan blokkere kanalene. Hår bør plukkes om nødvendig, ikke klippes.