100 år med banebrytende forskning for husdyrenes helse

I snart et århundre har Purina vært en forskningspionér innen næring for hunder og katter. Forestill deg en verden hvor husdyrene våre lever lenger ved hjelp av en god og næringsrik kost. Det er noe vi jobber for hver dag. Vi jobber kontinuerlig for å øke mulighetene til å skape et bedre liv for husdyr, og for menneskene som elsker dem.

Vi i Purina er lidenskapelig overbevist om at mennesker og husdyr har det bedre sammen. Et av våre høyeste ønsker er å tilby et best mulig liv for våre firbente familiemedlemmer. Derfor har vi helt fra begynnelsen satset sterkt på forskning og utvikling. Allerede i 1926 lanserte vi verdens første forskningssenter med fokus på næring for husdyr. Siden den tid har vi vært først ute med mye, og det er vi stolte av å vise frem. Husdyr gjør livene våre mye rikere, og vi gjør vårt beste for å gi noe tilbake til dem.

Ettersom forskning og innovative produkter alltid har vært en del av vår DNA, tok vi enda et skritt fremover i 2018 og lanserte Purina Institute, et globalt banebrytende forskningsinitiativ innen ernæring av hunder og katter. Purina Institute består av over 500 veterinærer, ernæringseksperter, dyreforskere, mikrobiologer, biokjemikere og immunologer. Et mangesidig og globalt team som er utplassert på åtte forsknings- og utviklingsanlegg.

Optiage

OptiAge

Er et tørrfôr for eldre hunder. Fôret inneholder en blanding av næringsstoffer som er bevist å øke hjernefunksjonen hos eldre hunder og hjelper dem med å holde seg aktive og oppmerksomme lengre.

Fôret inneholder MCT-fett (olje med middels lange triglyserider) som lett omgjøres til energi. Purina Intitutes forskning konstaterte betydelig forbedret kognitiv funksjon hos eldre hunder da de ble matet med et kosthold som inneholdt MCT. OptiAge hundefôr var det første på markedet som er klinisk påvist å støtte hundens kognitive funksjon.

Les mer her

longevis

LongeVis

Er et fôr som bidrar til å sikre et langt og sunt liv for din eldre katt, og som støtter nyrefunksjon og urinveier. Fôret inneholder den essensielle aminosyren taurin, som styrker kattens vitale funksjoner. Vi i Purina var, allerede i 1961, det første selskapet som brukte taurin i kattefôr.

Les mer her

Neurocare

NeuroCare

Er et fôr for hunder som lider av og tar medisin for epilepsi.

Fôret inneholder MCT-fett (olje med middels lange triglyserider) som har positiv virkning på hjernens og nervesystemets funksjon.

Les mer her

fortiflora

Fortiflora – for både hund & katt

Forti Flora er et kosttilskudd som finnes i to ulike versjoner: et for hunder og et for katter. FortiFlora bidrar til å øke nivået på nyttige bakterier i tarmene, forbedre avføringen hos hunder og minimere naturlig forekommende diaré hos katter.

FortiFlora inneholder melkesyrebakterier som også finnes naturlig i tarmene hos alle friske dyr. Purinas unike mikro-innkapslingsteknikk sikrer at de levende bakteriene holder seg levende under oppbevaring, og at de overlever på veien gjennom magen til tarmene – akkurat der de skal være for å gjøre mest mulig nytte for våre firbente familiemedlemmer.

Les mer herog her.

optistart

OptiStart - for både hund & katt

Er et fôr for valper og kattunger som inneholder råmelk. Melken inneholder næringsstoffer og et høyt nivå av antistoffer som støtter et sterkt naturlig forsvar.

Les mer her

liveclear

LiveClear

LiveClear er vårt nye banebrytende kattefôr som bidrar til en proaktiv, sikker og enkel metode for å minske allergener i kattehår. Gjennom et tiår med forskning har vi utviklet et fôr som nøytraliserer allergenet Fel D1 i kattens spytt, og dermed reduserer mengden allergener på kattens hår og flass med 47 % etter bare 3 uker med fôring.

Noen milepæler i vår forskning

1926: Purina
åpner verdens første forskningssenter for hunder

1998: Purina
var først ute med et hydrolyserende fôr for å håndtere matallergener hos hunder og katter.

2000: Purina
var først ute med et fôr for å håndtere kattediabetes, med høyt proteininnhold og minimalt med karbohydrater.

2010: Purina
var først ute med et hundefôr som er klinisk påvist å forbedre hundens kognitive funksjon.

Les mer om Purina Institutes banebrytende forskning her.