Your Pet, Our Passion.
Jean Christophe

Senior Pet Nutritionist and Regulatory Affairs Specialist @Purina

Jean Christophe
Vitenskap

Vitenskap

Gå til siden >

Energideklarasjon er ikke et obligatorisk forskriftskrav i Europa når det gjelder kjæledyrfôr. På menneskemat oppgis energiinnholdet (kcal/100 g eller kcal/porsjon) på varedeklarasjonen, noe som hjelper forbrukere med å kontrollere kaloriinntaket. Det er imidlertid mindre relevant når du velger et komplett og balansert kjæledyrfôr, ettersom porsjonsstørrelsen som anbefales av produsenten på fôringsveiledningen skal dekke 100 % av dyrets daglige energibehov, og slik sikre at dyret får i seg alle nødvendige næringsstoffer. Dette er grunnen til at produsentene som regel ikke inkluderer denne informasjonen på etiketten.

Hvis du vil beregne kaloriinntaket ut fra den anbefalte daglige mengden som er oppgitt på en pakning, må du vite hva som er produktets kaloritetthet (kcal/g). Det finnes noen offisielle formler som beregner produktets kaloritetthet basert på det deklarerte innholdet under innholdet av analytiske bestanddeler på pakken, men disse formlene kan være svært komplekse og ikke særlig brukervennlige. Purinas kundetelefon har denne informasjonen tilgjengelig og deler den gjerne med deg hvis det er av interesse.

Hvis du har lyst til å vite hvor mange kalorier en voksen katt eller hund trenger per dag, kan du bruke «Energy Need Equations» (formler for energibehov) foreslått i FEDIAFs* ernæringsveiledning (godkjent av en uavhengig komité av professorer i veterinærernæring fra universiteter i EU), som er basert på dyrets kroppsvekt:
Hund: Daglig energibehov (kcal/dag) = 110 x (kroppsvekt i kg)0,75
Katt: Daglig energibehov (kcal/dag) = 100 x (kroppsvekt i kg)0,67

*FEDIAF er bransjeorganisasjonen for den europeiske dyrefôrindustrien