Your Pet, Our Passion.
Jean Christophe

Senior Pet Nutritionist and Regulatory Affairs Specialist @Purina

Jean Christophe
Ingredienser

Ingredienser

Gå til siden >

Animalske biprodukter eller "kjøtt- og animalske derivater" som brukes i dyrefôr er ingredienser som har 2 mulige opprinnelser:
- fra dyr som er erklært egnet til konsumering, men ikke konsumert av forskjellige årsaker (f.eks. utseende, type materiale, lav forbrukeretterspørsel ...)
- fra næringsmiddelbehandling eller kadaverdeler erklært uegnet til konsumering, men uten risiko for overførbare sykdommer.
I begge tilfeller kommer disse ingrediensene fra dyr slaktet under veterinær tilsyn. De er ikke ingredienser av lav kvalitet. Tvert imot har disse ingrediensene stor næringsverdi som gir høye mengder protein som kjæledyr kan nyte, så det er mange gode grunner til å bruke dem.

Animalske biprodukter som Purina bruker er spesielt utvalgt for næringen de gir. De kan omfatte kjøtt og andre materialer som lunger, nyrer, lever eller hud (hovedsakelig fra fjærfe), men de kommer bare fra dyr som har blitt godkjent for menneskelig konsumering. I naturen spiser dyr ofte instinktivt disse delene først fordi de er rike på de næringsstoffene som dyret trenger. I noen land nytes også noen av disse delene, som slakteavfall, av mange mennesker (f.eks. lever eller nyrer ...) og anses som ingerdienser av høy kvalitet.

Animalske biprodukter er ikke bare godt for kjæledyret; de er også noe dyret liker å spise. Katten eller hunden kan lett fordøye det, og de inneholder rikelig med næringsstoffer, deriblant essensielle aminosyrer, vitaminer, mineraler og sunt fett, som gir kjæledyret energi og bidrar til å bevare helse og velbefinnende. Faktisk kan animalske biprodukter gi kjæledyret flere næringsstoffer enn den typen animalske råvarer som er mest spist av mennesker. For eksempel kan nyrer og lever inneholde opptil ti ganger mer B2-vitamin (riboflavin) enn magre animalske råvarer.

Kort sagt er animalske biprodukter ikke bare trygt, men også svært bra for hundens og kattens helse, og bidrar også til å redusere matavfall.

Purina bruker bare animalske biprodukter av god kvalitet, og følger retningslinjene fra FEDIAF (den europeiske dyrefôrindustrien) nøye, i tillegg til EU-lovgivningen.