Your Pet, Our Passion.
Michelle

Petfood Raw Materials Specialist

Michelle
Ingredienser

Ingredienser

Gå til siden >

Glyserol og propylenglykol er ingredienser som er mye brukt i menneskemat og dyrefôr, og bruken av disse er regulert for å sikre full trygghet. De har som hovedoppgave å holde fôret trygt der det kreves et høyt fuktighetsnivå i produktet.

Dyreeiere er på jakt etter nyskapende produkter med hensyn til tekstur og smak som vil tilfredsstille kjæledyrene. For å skape et produkt med tyggbarhet brukes glyserol eller propylenglykol.

Glyserol:
Europeisk lov tillater bruk av glyserol som et fuktighetsbevarende middel i dyrefôr. Det har som oppgave å bevare vannet i fôret og forebygge at det tørker ut, samt opprettholde konsistensnivået.

Glyserol brukes for eksempel i Purina Friskies Crunchy & Soft til å danne en barriere rundt bitene slik at de holder seg myke (mykheten kan variere over tid). Glyserol hindrer også at fuktigheten i luften påvirker bitene, slik at de ikke mister sprøheten og kanskje begynner å mugne.

Propylenglykol: Propylenglykol er en organisk forbindelse med fuktighetsbevarende egenskaper og er ofte brukt i maten vi spiser til daglig, som frosne desserter, krydder, sauser og ferdigblandede kakemikser.

Den må ikke forveksles med det svært giftige stoffet etylenglykol (som brukes i frostvæske). Propylenglykol har en annen molekylær struktur og derfor en annen effekt på menneskers og dyrs helse.

Gjeldende europeisk lovgivning godkjenner bruken av propylenglykol i hundefôr. Det finnes for eksempel i Purina PRO PLAN Duo Délice, hvor det danner en barriere rundt de møre bitene for å bevare mykheten (også her kan mykheten variere over tid).

I Purina overholder vi strengt de høyeste nivåene som loven tillater for å sikre at produktene våre er helt trygge for alle kjæledyr.