Your Pet, Our Passion.
Kounawit

Petfood Raw Materials Specialist @Purina

Kounawit
Ingredienser

Ingredienser

Gå til siden >

Nestlé Purina bruker ingen kunstige fargestoffer fra og med 2020. Kunstige fargestoffer er helt trygge for kjæledyr og er strengt regulert av EU. Forbrukertrender for matvarer utvikler seg, og på samme måte som folk ikke vil ha kunstige fargestoffer i maten, vil de heller ikke ha dem i kjæledyrets mat. Vi har respondert på dette ønsket og har oppnådd vårt mål om fjerning av kunstige fargestoffer i alle våre produkter innen 2020.

I likhet med menneskemat er også dyrefôr underlagt strenge reguleringer, noe som betyr at alle tilsetningsstoffer, inkludert kunstige og naturlige fargestoffer, nøye kontrolleres og reguleres i henhold til EUs sikkerhetslover. Studier i bruken av disse fargestoffene har til dags dato ikke påvist noe bekymringsverdig for kjæledyrs helse.

Når man velger dyrefôr vil de fleste eiere at deres valg av mat skal se appetittvekkende ut. I produksjonsprosessen kan kjæledyrmat miste farge, og derfor kan farge legges til for å opprettholde et mer ønskelig og konsistent utseende. Men akkurat som at folk ikke vil ha kunstige farger i maten de spiser, vil de heller ikke ha det i maten som kjæledyrene deres spiser. Derfor har vi forpliktet oss til å reformulere oppskriftene våre og erstatte kunstige fargestoffer med ikke-kunstige fargestoffer i produktene våre innen 2020.

Lær mer om Purinas beslutning om å fjerne kunstige fargestoffer fra produktene her.