Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Paula

Regulatory & Scientific Affairs Specialist and Veterinarian @Purina

Paula
Ingredienser

Ingredienser

Gå til siden >

«Rik på», «smaksatt med» og «kyllingmeny» er begreper som er beskrevet i FEDIAFs* kodeks for god praksis for merking, og gir en indikasjon på mengden av spesifikke ingredienser som finnes i dyrefôr.

Mengden av ingredienser er indikert ved bruk av følgende begreper:

  • «x-smak»: Her er ikke ingrediensen til stede, og smaken kommer bare fra et smaksstoff, f.eks. «baconsmak».
  • «Smaksatt med X» betyr at mindre enn 4 % av ingrediensen X finnes i produktet, f.eks. «smaksatt med kylling».
  • «Med X» betyr at minst 4 % av ingrediensen X er til stede i produktet, f.eks. «med kylling».
  • «Rik på X» betyr at minst 14 % av ingrediensen X er til stede i produktet, f.eks. «rik på lam».
  • «X-meny» betyr at minst 26 % av ingrediensen X er til stede i produktet, f.eks. «oksemeny».

Her er et eksempel i praksis: Hvis «med kylling» er skrevet på en etikett, betyr det at minst 4 % av produktet inneholder kylling. Som regel er prosentdelen av animalske råvarer og biprodukter mye høyere. I dette spesielle tilfellet henviser 4 % kun til kylling, og de resterende animalske råvarene kan være sammensatt av forskjellige råstoffer, som mer kylling, okse, lam eller and.

Husk derfor at hvis det står «4 % kylling» på en pakke, er dette minimumsmengden av den typen ingrediens i oppskriften.

* FEDIAF*: The European Pet Food Industry Association