Your Pet, Our Passion.
Jenifer

PhD, Technical Communication Manager and Veterinarian @Purina

Jenifer
Vitenskap

Vitenskap

Gå til siden >

Purina var i 1926 det første selskapet som opprettet et forskningssenter viet dyremat. Samme år produserte Purina det første fullstendige kostholdet for hunder. I 2001 ble Purina oppkjøpt av Nestlé. I det nye storselskapet ble unik vitenskapelig kompetanse og ekspertise fra både Nestlé og Purina slått sammen, og dermed oppstod en av verdens ledende vitenskapelige autoriteter innen velvære og omsorg for kjæledyr. Nestlé og Purinas viktigste forskningsområder er vektstyring, overvekt og diabetes, aldring og kognisjon, samt mage- og tarmhelse og mikrobiotika.

Her er noen eksempler på viktige oppdagelser fra Purina:

Probiotika:

Nestlés forskere har bidratt med banebrytende forskning innen probiotika. Kunnskap om hvordan protiotika kan hjelpe fordøyelsen hos mennesker, har ført til mange nyvinnende produkter, deriblant probiotiske formler for spedbarn, næringsdrikker for barn og yoghurt for voksne. Nestlés forskning har i sin tur vært til hjelp for Purinas forskere for å avgjøre hvordan probiotika kan bidra til bedre fordøyelse hos hunder og katter – et område hvor Purina er et foregangsselskap.

Et team av forskere fra Nestlé og Purina, i samarbeid med bransjepartnere og anerkjente akademiske laboratorier og veterinærer, gjennomførte en serie studier som førte til utviklingen av et produkt (Purina® Pro Plan® FortiFlora®) som inneholdt den probiotiske Enterococcus faecium SF68® – en probiotisk stamme godkjent for hunder og katter utelukkende for Purina. Studiene som testet E. faecium SF68® på kjæledyr, bekreftet at det var trygt å bruke både for katter og hunder samt at det overlever i tarmen og hjelper mot løs avføring. Dessuten bidrar det til tarmhelse og -balanse og fremmer et sterkt naturlig forsvar.

Prebiotika:

Prebiotika stimulerer på selektiv basis dannelse av gunstige bakterier (f.eks. lactobacillus og bifidobakterier) i tykktarmen hos kjæledyr, noe som i sin tur forbedrer balansen i tarmens mikroflora. I en sunn tarm er det normalt å ha en balanse mellom de antagonistiske og synergistiske aktivitetene mellom bakterier. Imidlertid kan denne balansen lett forstyrres av flere ulike faktorer, fra stress til mage- og tarmsykdommer.

Purina har med sin forskning vist at sikoriarot som inneholder inulin, et gjærbart polysakkarid som fungerer som et prebiotika, gir et substrat for gunstig mikroflora-vekst på bekostning av noen patogene bakterier, f.eks. clostridia. Forskere fra Purina har også oppdaget at sikoria bidrar til å øke hundenes evne til å fordøye kalsium ved at det påvirker mage- og tarmmiljøet på en positiv måte. Blant Purinas merkevarer er det noen produkter fra PURINA® ONE® og PURINA® PRO PLAN® som inneholder tørket sikoriarot i oppskriften.

Hypoallergenisk mat:

Negative reaksjoner på mat hos hunder og katter er blant de vanligste tilstandene som dyreeiere og dyrleger møter. Negative reaksjoner på mat kan oppstå når proteinantigener kommer inn i tarmen til en hund eller katt og forårsaker en immunbasert respons. Hydrolysering betyr at proteinet er oppdelt i så små deler at tarmens naturlige forsvar ikke gjenkjenner det. Purina har hydrolysert og renset soyaproteiner, og har dermed skapt et høyst konsentrert protein av høy kvalitet med redusert molekylærvekt. Purina har introdusert et patentert kosthold basert på et hypoallergenisk soyaprotein, PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS® HA Hypoallergenic.

Hjernefunksjon og kognitiv helse:

Dette er et viktig forskningsområde for Purina. Et av de største og mest inngripende problemene som hunder møter med alderen, er at den kognitive funksjonen forfaller. Hos hunder er glukose den foretrukne energikilden for hjernen. Glukose spiller en sentral rolle ved normale hjernefunksjoner som minne, læring, beslutningstaking og andre viktige funksjoner. Etter hvert som hundene blir eldre, eller hvis de utsettes for visse vanskelige omstendigheter knyttet til hjernefunksjonen, vil ikke hjernen lenger bruke glukose på en effektiv måte. Dette fører til uregelmessigheter i hjernefunksjonen og svekket hukommelse, læreevne, oppfattelsesevne og beslutningstaking. Purinas forskningsteam har utviklet et produkt for ernæringsmessig håndtering av denne fysiologiske tilstanden. De innså at dersom hjernen kunne tilføres en alternativ energikilde, ville den være i stand til å støtte hjerne- og kognitive funksjoner hos hunder. Studier hadde vist at det å tilføye mellomkjede triglyserider (MCT) til kostholdet kan være en alternativ energikilde for hjernen. På den måten har Purina-teamet vist at et kosthold som er beriket med MCT, kan bidra til å forsterke hjernefunksjonen hos hunder og å støtte den kognitive funksjonen hos eldre hunder. Med denne vitenskapelige oppdagelsen har Purina skapt PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS® NC NeuroCareTM , PURINA® PRO PLAN® EXPERT CARE NUTRITION Adult 7+, og PURINA® PRO PLAN® OPTIAGETM

Aldring hos katter:

Purinas forskere har også utviklet en patentert løsning for aldrende katter: PURINA® PRO PLAN® ADULT 7+. Den er utviklet med en ernæringsmessig blanding av prebiotisk (cikorierot), omega 6- og 3-fettsyrer, vitamin E og betakaroten, som har vist seg å forlenge levetiden og forbedre livskvaliteten til eldre katter med gjennomsnittlig ett år når de kun mates med dette.

Støtte for det naturlige forsvaret:

Det naturlige forsvaret er viktig for å holde kjæledyrene sunne, men det kan forstyrres når det ofte oppstår stressende situasjoner (dyrlegebesøk, kontakt med andre dyr, nye situasjoner osv.). I tillegg oppstår det øyeblikk i kjæledyrets liv hvor utfordringen blir enda større, for eksempel hos valper eller kattunger i vekst, hvor immunsystemet er under utvikling. Mat har direkte innvirkning på det naturlige forsvaret. Vår forskning tar sikte på å finne ernæringsmessige løsninger som støtter kjæledyrets naturlige forsvar uten å overstimulere det, samtidig som man tar hensyn til de spesielle behovene som kjennetegner denne alderen. Purinas forskere har demonstrert fordelene ved å la bovin råmelk inngå i kostholdet. Forskningen viser at bovin råmelk kan støtte det naturlige forsvaret både lokalt og systemisk, og forsterke det mikrobiotiske mangfoldet og stabiliteten i tarmene. Disse gunstige virkningene kan bidra til å redusere stressrelatert løs avføring og forbedre den generelle tarmhelsen.

Purina lot bovin råmelk inngå i Purina PRO PLAN® EXPERT CARE NUTRITION med ACTI-PROTECTTM og PURINA® PRO PLAN® med OPTISTARTTM i fôr for valper og kattunger, for å støtte fordøyelsen og det naturlige forsvaret.

Håndtering av katteallergener

I 2019, etter over 10 år med forskning, kom Purina med en revolusjonerende tilnærming til å håndtere katteallergener. En trygg og veldokumentert metode for å nøytralisere det viktigste katteallergenet, Fel d1, som kommer fra kattens spytt. Denne tilnærmingen forstyrrer ikke kattens normale produksjon av Fel d1, og påvirker ikke dens generelle fysiologi. Den bruker en trygg eggbasert ingrediens i kattefôret for å nøytralisere Fel d1-allergenet i munnen, noe som reduserer det aktive allergenet som overføres til kattehår når den stelles, slik at man til slutt oppnår en reduksjon i aktiv Fel d1 i omgivelsene.

Markets that launched can add the below and link with PRO PLAN website: I 2020 lanserte Purina PRO PLAN® LIVECLEAR®, den første og eneste kattematen som reduserer allergener i kattehår.