Your Pet, Our Passion.
Hundeår til menneskeår kalkulator

Hundeår til menneskeår kalkulator

4 minutters lesing
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Når vi prøver å finne ut hvor gammel hunden din er i menneskeår, er den populære oppfatningen å multiplisere alderen deres med syv. Selv om det er sant at ett år med menneskelig utvikling er ganske forskjellig fra ett år med hundeutvikling, avhenger det faktiske antallet hundeår til menneskeår av flere faktorer, som rase og størrelse.

Vi ønsker alle at våre firbente venner kunne leve like lenge som oss mennesker, eller til og med lengre om mulig. Men realiteten er at deres levetid ikke er den samme som vår, og mange hunder er allerede voksne når de er to år gamle. I denne artikkelen vil vi vise deg den enkleste måten å konvertere hundeår til menneskeår for å finne ut nøyaktig hvor gammel hunden din er.

Hvorfor den mest kjente regelen for å beregne hundeår til menneskeår noen ganger kan være feil?

Du har sannsynligvis brukt følgende enkle matematiske regel for å beregne hvor gammel hunden din er i menneskeår: multipliser hundens alder med syv for å få deres alder tilsvarende i menneskeår. Formelen var sannsynligvis basert på det faktum at mens de fleste mennesker lever til de er 70 år gamle, lever hunder i gjennomsnitt i 10 år.

Imidlertid gir ikke denne regelen alltid pålitelige resultater. Hundens størrelse og rase spiller en viktig rolle for deres forventede levetid, der mindre raser vanligvis lever lengre enn større raser. Større raser lever kortere liv, så de modnes raskere. Store og kjempestore raser regnes vanligvis som "eldre" når de er fem år gamle, mens mellomstore hunder ikke når alderdommen før de er syv. Små og leketøyraser når alderdommen rundt tiårsalderen.

Hvordan beregne hundens år til menneskeår

Ifølge UK Kennel Club er de generelle retningslinjene for å bestemme hvor gammel en hund er som følger:

De to første årene av en liten hunds liv tilsvarer omtrent 12,5 menneskeår, mens det er 10,5 for en mellomstor hund og ni for store hunder.

Hvert ekstra år av hundens liv blir deretter multiplisert med mellom 4,3 og 13,4 år, avhengig av rasen, for å finne deres menneskelige alder.

Cocker Spaniel sitting down next to a monkey toy

Hvordan hjelpe hunden din å leve lenger?

Selv om hunden din kanskje ikke setter verdensrekord, kan du hjelpe dem med å ha et langt og lykkelig liv. Her er noen enkle ting du kan gjøre:

Sunt kosthold

Et sunt kosthold som inneholder alle næringsstoffene en hund trenger, vil hjelpe dem med å være lykkelige helt inn i alderdommen. Her er noen nyttige tips som vil hjelpe deg med å velge riktig mat til hunden din.

Rikelig med trening

Hundetrening, inkludert daglige turer og lek, er viktig for kjæledyrets helse og trivsel. Det hjelper med å holde vekten deres under kontroll, bygge energi og opprettholde et sterkt hjerte og immunsystem. Her er noen ideer til morsomme hundeaktiviteter som vil holde dem opptatt og i bevegelse.

Fortsett med vaksinasjoner

Hundevaksinasjoner vil holde kjæledyret ditt beskyttet mot livstruende sykdommer, så sørg for at du ikke hopper over noen viktige.

Regelmessige kontroller hos veterinær

Hold et øye med hundens helse med regelmessige besøk hos veterinæren. Regelmessige veterinærundersøkelser vil bidra til å oppdage eventuelle helseproblemer tidlig og i noen tilfeller kan de til og med forhindre dem helt.

Tilbring så mye tid sammen som mulig

Men viktigst av alt, sørg for å vise hunden din mye kjærlighet og omsorg. Å styrke det spesielle båndet vil gjøre hunden din godt og holde dem sunne og lykkelige.

Finn ut hvor gammel hunden din er i menneskår ved hjelp av kalkulatoren her:

Min hund er

under

1

år

år gammel

Velg antall år

Hvilken størrelse er hunden?