Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan logo
Gjør hjemmet klart for kattungen

Gjør hjemmet klart for kattungen

3 min read
Pro Plan logo
Sponsored by PRO PLAN
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Det er spennende å ta med kattungen hjem, med det kan også være stressende for deg og kattungen hvis du ikke er godt nok forberedt. Denne artikkelen inneholder noen ekspertråd som hjelper deg med å sørge for at kattungen finner seg trygt og godt til rette.

Skape et trygt miljø

Kattunger er nysgjerrige av natur, men de kan også føle seg litt usikre når de ankommer sitt nye hjem. Den enkleste måten å få dem til å føle seg trygge, er å stenge av ett eller to rom i huset der du tror de kommer til å bruke mest tid (f.eks. kjøkkenet eller stuen).

Det er naturlig at kattungen gjerne vil ha et sted å gjemme seg og søke tilflukt, derfor bør du gi den en tildekket kattekurv eller enkel pappeske med et behagelig teppe i. Plasser den et sted der kattungen ikke kan bli forstyrret, og legg gjerne litt kattemat inni for å belønne den for at den slår seg ned der inne.

Blokker steder de kan krype under, hvor de kan bli redde eller sette seg fast (f.eks. under kjøkkenapparater, skap eller bak sofaen).

Sørg for at alle dører og vinduer er lukket, for å unngå eventuelle rømningsforsøk! Dette hindrer også kattungen fra å komme i klem i en dør eller falle ut av et vindu og skade seg alvorlig.

Det er veldig viktig å tenke over hva som kan være fristende å undersøke for kattungen, men som kan skade den (f.eks. sakser, snorer eller andre små, skarpe gjenstander). Hold alt dette trygt gjemt bort og ute av rekkevidde.

Til slutt må du tenke på stueplantene dine og andre materialer i huset som kan være giftige. En nysgjerrig kattunge kan lett forgiftes av å tygge på en giftig plante eller slikke en dråpe farlig rengjøringsmiddel.

Utstyret du trenger

Kattungen bør allerede vite hvordan den bruker kattetoalettet når den kommer hjem til deg, men hvis ikke, er det ganske enkelt å trene den opp til å bruke det. Du bør helst bruke samme type sand som kattungen allerede er vant til, og plassere toalettet på et rolig og skjermet sted.

Det er viktig å bruke egne mat- og drikkeskåler, og disse bør ikke stå i nærheten av toalettområdet til kattungen. Det er hverken hygienisk eller fristende for katten å måtte spise ved siden av toalettet!

Det er veldig lurt å gjøre kattungen vant til å bli stelt og håndtert fra ung alder. Skaff deg noen myke børster som passer til kattungens pels, og start en rutine der den blir vant til å få daglig stell, tannbørsting (med kattetannkrem) og håndtering som gjør at den blir komfortabel med at du sjekker ørene, øynene, munnen, klørne, halen osv. Dette er til hjelp senere i livet når den må til veterinæren, eller hvis du må gi den medisin hjemme eller klippe klørne.

Et klorestativ er en annen god og grunnleggende investering for kattungen. Den vil elske å strekke seg oppetter stativet og bruke det til å kvesse klørne. Noen stativer har også sitte-/liggeområder høyt over gulvet, der kattungen vil kjenne seg ekstra trygg og sikker.

Velg de riktige lekene

både kattunger og voksne katter. De holder fingrene og tærne dine beskyttet mot angrep, og kan gi mange timer med endeløs moro og trening mens kattungen finpusser jaktferdighetene sine på en trygg måte.

Baller er også er god måte å lære katter å leke. Noen kattunger vil også elske å lære hvordan de henter sammenkrøllede papirballer!

Tomme esker kan også by på endeløs underholdning, og du og kattungen kan bruke den til å leke gjemsel. Bare husk på at kattungen ikke må kunne sette seg fast inne i noe.

Ikke lær katten å leke med snorer eller bånd, da de kan bli svelget og forårsake alvorlige mageproblemer som kan kreve akutt kirurgi.

Likeens må alle leker være større enn kattungens munn og solide nok til å ikke falle fra hverandre, slik at de ikke kan svelges ved et uhell eller utgjøre en kvelningsfare.

Og til slutt, ha det gøy! Å bli kjent med kattungen og knytte følelsesmessige bånd er kanskje det aller beste ved å ha en katt som kjæledyr.