Australian Terrier

Australian Terrier
Australsk terrier-hunder skiller seg fra andre terrier i det at de har lang nakke og rygg i forhold til høyden. Pelsen er hard og rett på toppen og kortere og mykere under, og kan være rød eller med forskjellige nyanser av blått med brun. Denne rasen har en høyde på ca. 25,5 cm opp til manken som fullvoksen og veier ca. 6,5 kg.
 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Moderat mosjon
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Australsk terrier ble avlet frem tidlig på 1800-tallet for å kunne jobbe i tøffe forhold, jakte på slanger og gnagere på rancher og nede i gullgruver, og være en allsidig gårdshund. Rasen ble avlet frem fra terriere importert fra Nord-England og Skottland – inkludert forfedrene til dandie dinmont terrier, skye og yorkshire, og den gamle black and tan terrier og scotch terrier. Resultatet var australsk terrier, som fikk sin første raseklubb etablert i Australia i 1887. Offisiell anerkjennelse ble gitt av Kennel Club of Britain i 1936, og rasen ble i 1958 akseptert av American Kennel Club.

Personlighet

Australsk terrier er vennlig og utadvendt, og vil gjerne gjøre eierne tilfredse og stortrives med menneskelig kontakt og ros, og den er generelt lett å trene – i motsetning til enkelte andre terriere! Den er ikke aggressiv, men vil kjempe dersom den blir utfordret av en annen hund. Dette er ikke en typisk gneldrete rase, men den vil bjeffe hvis forholdene skulle tilsi det.

Helse

Australsk terrier er generelt en sunn rase med få spesifikke raserelaterte problemer

Mosjon

Australian Terrier bør få en god mengde mosjon daglig. Tross alt var denne hunden opprinnelig en arbeidsterrier i tillegg til en god følgesvenn! I tillegg til turer og lek liker denne rasen agility, lydighet og annen hundesport.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

En australsk terrier i toppform vil miste veldig lite hår. De er enkle å stelle og har en værbestandig pels som er rundt 6,35 cm lang. Underpelsen er kort og myk. De bør børstes og kjemmes minst en gang i uken, og ørene må kontrolleres for hår som kan blokkere kanalene. Hår bør plukkes om nødvendig, ikke klippes.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.