Fox Terrier Smooth Coat

Fox Terrier Smooth Coat

Dette er en kortrygget terrier med langt ansikt, som også har en kort, glatt pels som er hovedsakelig hvit, med eller uten brune, svarte eller svarte og brune merker. Den har jevne, elegante linjer og virke sterk, kompakt og klar for action! Som fullvoksen har glatthåret foxterrier en høyde på rundt 39 cm eller under, og veier ca. 7,5–8 kg (hanner) og 7–7,5 kg (tisper).

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten hund
 • Noe sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Glatthåret foxterrier ble utviklet fra forskjellige raser på 1800-tallet, inkludert svart og brun terrier og bullterrier, for det formål å finne rev og drive den ut av hiet, slik at den fortsatt kunne jaktes av hunder og ryttere hvis den gikk ned i jorden. Rasen ble også brukt til å drepe skadedyr. Opprinnelig ble rasen klassifisert som fox terrier med to varianter – strihåret og korthåret – og krysning mellom variantene var vanlig i de tidlige årene. I dag anses de imidlertid som to separate raser med egne rasestandarder.

Personlighet

Glatthåret foxterrier er ofte en dristig, modig liten skapning som ikke er redd for noen ting, og den bør heller ikke frykte seg selv, da dette er en vennlig hund, spesielt mot sine eiere. Som man kanskje kan forvente med tanke på rasens historikk som arbeidsterrier, elsker denne hunden å grave, så ivrige gartnere må sørge for at dyrebare planter er utenfor hundens rekkevidde. Et eget gravested der den kan grave ut leker eller tygge av hjertens lyst, vil bli svært verdsatt.

Helse

Glatthåret foxterrier er generelt en veldig sunn rase. I likhet med mange små raser / miniatyrraser kan de imidlertid lide av kne som går ut av ledd, samt enkelte arvelige øyeproblemer. Rutinemessig øyetesting av avlshunder anbefales.

Mosjon

Glatthåret foxterrier er en aktiv hund som vil trenge minst en time mosjon per dag, men den vil gjerne ha mer. Den vil like å holdes i aktivitet – det være seg å patruljere hagen etter gnagere, å grave eller praktisere en hundesport sammen med eieren. Den vil jage ekorn, katter eller andre små pelskledde skapninger på turer, så hold hunden i bånd i områder der trafikk eller andre ting kan utgjøre en fare. Den vil også like å leke typiske terrier-leker med eieren sin.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den korte, glatte, rette pelsen er tett og ga god beskyttelse mot røffe omgivelser da hunden ble brukt som arbeidshund. En ukentlig børsting og en årlig trimming vil holde pelsen pen, selv om daglig børsting er tilrådelig i perioder med mye røyting.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.