Tysk korthåret pointer/vorsteh

German Short-Haired Pointer
Korthåret vorsteh er en stor, muskuløs, kjærlig hund. Voksne hanner har en høyde på 61–68 cm og tisper 57–64 cm. De veier mellom 25 og 32 kg. Den korte, flate pelsen kommer i forskjellige kombinasjoner og mønstre av leverfarge, hvit og svart. Se rasestandarden for detaljer.
 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Liker å gå i mer enn to timer om dagen
 • Stor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Korthåret vorsteh ble utviklet i Tyskland på 1800-tallet fra sporhunder og pointere – særlig foxhound, schweisshund, spansk pointer og engelsk pointer – og er en allsidig jakt-, pointer- og hentehund som arbeider godt både på land og i vann. Vorsteh var en av de første av denne typen hunder som kom til Storbritannia fra Tyskland, og den er populær som kjæledyr og følgesvenn, samt som arbeidende jakthund.

Personlighet

Korthåret vorsteh har et stort jaktinstinkt og energien som trengs for å oppfylle sin opprinnelige rolle som arbeidende jakthund. Dette er en god følgesvenn for aktive familier som kan møte hundens behov, og den er kjent for å være et lojalt, vennlig og kjærlig husdyr.

Helse

Korthåret vorsteh er generelt en sunn rase. Som mange andre raser kan den imidlertid lide av ulike arvelige øyesykdommer og hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig. Epilepsi er også mer vanlig forekommende i denne rasen.

Mosjon

Korthåret vorsteh er veldig aktiv og trenger minst to timer daglig mosjon for å løpe av litt av energien. Hvis den ikke får tilstrekkelig fri løping og mental stimulering, kan den kjede seg og bli destruktiv i hjemmet. Den liker å hente fra vann og fra land.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser.

Stell

Den korte pelsen har en nokså grov tekstur og er litt lengre under halen. Den krever svært lite stell – bare en gjennombørsting en gang i uken.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.