Otterhound

Otterhound

Otterhound er en stor, sterk hund som er avlet frem for å kunne jobbe i vann. Den har en vannavstøtende, fet, grov pels som kommer i alle de vanlige hound-fargene (se rasestandarden for detaljer). Voksne hannhunder har en høyde på ca. 69 cm og tisper 61 cm. Omtrentlig vektområde er 36–54 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Ottere er nå sjeldne og vernet, men de ble en gang i tiden ansett som skadedyr som truet dyrebare fiskebestander i innsjøene, så hunder ble avlet frem for å jakte på dem. Den tidligste dokumenterte forekomsten av rasen dateres tilbake til Henry den andres tid på 1100-tallet. En type otterhound hund som ligner den vi kjenner i dag, oppstod på 1700-tallet. Oterjakt ble forbudt i England i 1978, og uten sin opprinnelige hensikt har rasen blitt mindre ettertraktet og anses nå som sårbar og truet.

Personlighet

Otterhound er en vennlig, godmodig hund som er stor og kan være voldsom. Så selv om den kan gå godt overens med små barn, må man være forsiktig så man unngår uhell. Dette er en morsom, positiv hund som elsker friluftsliv, og som derfor trenger et aktivt hjem.

Helse

Som mange andre raser kan otterhound lide av hofte- og albuedysplasi (en leddtilstand som kan være smertefull og føre til mobilitetsproblemer). Vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Ikke overraskende elsker otterhound å plaske rundt i vann, og dette er kanskje ikke den ideelle hunden for renholdsfriker! Hvis den får ferten av et spor, vil den løpe av gårde, så det er viktig å ha en pålitelig tilbakekalling før den slippes løs uten bånd. Så lenge hunden vokser, bør mosjonen være kontrollert, slik at den ikke overtrenes og belaster leddene. Som fullvoksen bør to timer om dagen være tilstrekkelig.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Otterhound har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Otterhoundens pels er ca. 4–8 cm lang. Den doble pelsen er tykk og grov, og kan føles fet ved berøring. Pelsen bør stelles et par ganger i uken, og skjegget må holdes rent. De hengende ørene må også kontrolleres regelmessig for å sikre at de er rene og friske.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.