Hvorfor hunder er gode kjæledyr

Hunder fortjener virkelig navnet “menneskets beste venn”. De er trofaste, intelligente, hengivne og kjærlig, og er kjent for å forbedre vår fysiske og mentale helse.
Hvorfor hunder er gode kjæledyr
Hvorfor hunder er gode kjæledyr
Hvorfor hunder er gode kjæledyr

Når det gjelder å avgjøre hvilke hunder som egner seg best som kjæledyr, er det avhengig av livsstilen din og miljøet du bor i. Men det viktigste spørsmålet er kanskje hvorfor du vil ha en hund?

Fordelene med å eie en hund

dog and owner

Det er ingenting som slår en lang tur med din firbeinte venn en frisk vårdag. Eller se gleden den uttrykker når du plukker opp en ball og den vet at du er klar for lek i den lokale parken! Avslapning hjemme føles også bedre i hverandres selskap.

Et gammelt ordtak sier, og det er helt sikkert sant, at kjæledyr og hunder gir deg ti ganger så mye kjærlighet som du gir dem i retur.

Før du raser ut og skaffer deg en hund, er det viktig å tenke grundig gjennom saken. Det kan være en tøff jobb, og du binder deg på livstid, da hunden vil være avhengig av deg i mange år.

Så snart du er sikker på at du har tiden og livsstilen som egner seg for å inkludere en hund i livet, og du har informert deg om ulike raser og personligheter, er du klar for å se på alle fordelene som følger med det å ha en hund.

blue icon

Visste du?

 • Studier har vist at hundeeiere har lavere blodtrykk, og kolesterolnivåer en andre personer som ikke har hund, og er mindre utsatt for mindre eller alvorlige helseproblemer.
 • Hundeeiere har som regel et sterkere forsvarssystem som hjelper dem med å holde seg friske, og de bruker mindre tid på sykdom og virus. En hundeeier vil faktisk besøke legen sjeldnere enn en person som ikke har hund, og har mindre tendens til å bruke medisiner.
 • Personer med hund kommer seg raskere etter sykdommer og har til og med høyere overlevelsesrate etter hjerteattakk.
 • Barn som har en pelskledt venn har mindre fravær grunnet sykdom.
 • Barn med kroniske sykdommer takler ofte behandlingen bedre når de har en hundevenn.
 • Hunder gir oss en følelse av velvære takket være den ubetingede kjærligheten de gir oss, og det er derfor de også er flott selskap og virker betryggende på enslige.
 • Å ha en hund kan hjelpe personer med å komme seg over personlige traumer slik som dødsfall.
 • Å være hundeeier kan hjelpe personer som lider av mentale problemer med å friskne til og føle seg bedre.
 • Regelmessige turer med hunden din bidrar virkelig til å forbedre formen, og kan hjelpe deg med å holde deg frisk!
 • Turgåing vil ofte bety at du møter andre hundeeiere – noe som også betyr at du kan finne nye venner samtidig med hunden din!
 • Turer kan gi deg en verdifull pause fra hverdagsmaset og gi deg tid sammen med din trofaste venn.

I tillegg til alle disse flotte fordelene, bringer hunder også med seg mye moro. Hunden kan få deg til å le, den er der etter en lang dag, og den vil nesten alltid være tilgjengelig for en oppmuntrende klem når du trenger det!

dog and owner