Affenpinscher

Affenpinscher

Selv om de har et terrierlignende utseende, med et litt skøyeraktig, ape-lignende uttrykk, er Affenpicheren klassifisert som en miniatyrhund, med en høyde på mellom 24 og 28 cm ved manken (fra foten til toppen av skulderbladene) som

Dog
  • Størrelseskategori: Miniatyr
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
dog
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
dog
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Den litt skøyeraktige, komiske Affenpinscher-rasen er en av de eldste hunderasene og dateres tilbake til 1400-tallet. I Tyskland, der rasen oppstod, betyr ordet "affen" å erte, og "pinscher" betyr terrier. Affen er stamfar for to andre raser, Griffon Belge og Griffon Bruxellois, som også har et ansikt som beskrives som ape-lignende. Selv om Affen-hunder kan utvise samme aktive holdning som terriere, er de for små til å være brukshunder og holdes hovedsakelig som følgesvenner.

Personlighet

Affenpicheren er livlig og trygg, men kan av og til være sta og fryktløs, selv om den er veldig kjærlig overfor sine eiere. De pleier å være vare overfor fremmede, noe som gjør det viktig å sosialisere den som valp.

Helse

Affenpinscher-rasen er generelt sunn og frisk. Som mange andre små raser kan de imidlertid lide av kneskåler som kommer ut av ledd, samt hofteproblemer og luftrørsproblemer.

Mosjon

Selv om den er liten, er dette en aktiv hund og som krever en del mosjon (20–40 minutter om dagen). Den liker leker som stimulerer hjernen så vel som kroppen, men leken bør ikke være for voldsom.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den røffe, harde pelsen er ragget her og der, og ser naturlig litt ustelt ut, så det er ikke nødvendig med overdrevent pelsstell. Én gjennombørsting i uken vil være tilstrekkelig.