Britisk korthår

Britisk korthår

Britisk korthår er en nokså stor rase som kan beskrives som tykk eller tettbygd. Mange av konturene er avrundet – ansikt og kinn, ører, øyne og hode. Den korte brede nesen sitter over en dyp, kraftig hake, og dette, sammen med det dype brystet og den korte, tykke halen, gir katten et sterkt og solid utseende. Pelsen, som er kort og tett uten å være dunaktig, kommer i over 100 farge- og mønsterkombinasjoner.

Britisk korthår
  • Pelslengde Kort
  • Krav til pelsstell Mindre enn én gang i uken
Britisk korthår
  • Støy Lite
Britisk korthår
  • Aktivitet Middels

Opprinnelse

Britisk korthår er med god margin den mest populære rasekatten i Storbritannia. Selv om det kun finnes nedtegnede oppføringer av denne rasen tilbake til begynnelsen av forrige århundre, har rasen eksistert i hundrevis av år. De ble eksportert i stort antall til den nye verden, der de var veldig populære. Mangfoldet av farger og pelsmønstre som er tilgjengelige i dag, har kommet gjennom selektiv avl av de beste gatekattene i løpet av 1800-tallet og omhyggelige avlsplaner frem til i dag.

Personlighet

Noen betrakter britisk korthår som de "snille kjempene" i katteverdenen. De er kjærlige og hengivne med mennesker og andre dyr. Britisk korthår-katter krever ikke kontinuerlig menneskelig oppmerksomhet og er roligere enn sine orientalske slektninger, og de har heller ikke den nysgjerrige naturen som får mange orientalske katteraser opp i vanskeligheter!

Helse

Britisk korthår er generelt en robust rase uten for mange problemer. Fordi de tidligere har blitt avlet frem i kombinasjon med persere, er det en liten sjanse for at en katt kan lide av polysystisk nyresykdom. Denne sykdommen forårsaker nyreproblemer på grunn av cyster eller hull som utvikler seg gradvis. Det finnes en gentest tilgjengelig, så det er definitivt verdt å spørre oppdretteren om kattenes status – gode oppdrettere bør kjenne til dette.

Opprinnelsesland

Storbritannia

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

En av grunnene til at britisk korthår ble så populær i forrige århundre, var fordi den trengte lite pelsstell. Pelsen er kort og tett, og katten kan lett stelle seg selv. Som med alle katter anbefales regelmessig vaksinasjon og parasittkontroll.