Your Pet, Our Passion.
Olivier

Senior Packaging Specialist @Purina

Olivier
Bærekraft

Bærekraft

Gå til siden >

Vi produserer og selger vår våtfôr i ulike formater: poser, bokser, kasser og potter. Mange dyreeiere synes det er mest praktisk med poseemballasje, fordi det gjør at maten holder seg frisk samtidig som den er lett å bære med seg og alltid er enkelt tilgjengelig. En annen grunn til at forbrukerne liker poser, er at maten er inndelt i porsjonsstørrelse.

Vi er klare over at posene våre har én klar ulempe: De kan ikke resirkuleres. Det skyldes at de er laget av forskjellige typer plast og aluminium som er lagt sammen i lag for å danne den fullstendige emballasjen. Våre team er imidlertid i ferd med å prøve ut nye strukturer og teknologier med mål om å gjøre poseinnpakningene mest mulig gjenbrukbare.
I Nederland prøver vi for første gang en resirkulerbar plastemballasje for våtfôr. I motsetning til de nåværende posene er den nye emballasjen i sin helhet laget av én eneste type plast – polypropylen (PP) – slik at våtfôrposene blir lettere enn bokser samtidig som de kan resirkuleres. I tillegg utsettes de for en intens oppvarmingsprosess som kan komme opp i temperaturer over 120°C samtidig som produktkvaliteten garanteres.