Your Pet, Our Passion.
Hunder trening med eieren

De enkleste hundene å trene

5 minutters lesing
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Etter nøye vurdering og mange dagdrømmer om å finne din nye pelskledde bestevenn, bestemmer du deg endelig for at det er riktig tidspunkt å få en hund. Men hva slags hund passer perfekt for en førstegangseier? Selv om alle hunder har sine egne unike egenskaper, er det viktig for en uerfaren hundeeier å velge hunder som er enkle å trene, slik at de lettere kan unngå all slags uønsket atferd.

Når du ønsker en valp velkommen til livet ditt, er det også viktig at du vet hvordan du skal trene dem riktig slik at dere får et flott forhold sammen. Her er noen ting du bør vite om å trene ditt nye kjæledyr og velge riktig rase for deg.

Hvorfor er hundetrening viktig?

Hver hundeeier har nytte av å trene sin nye valp. Dette sikrer ikke bare at dere kan leve lykkelig sammen, men det bidrar også til kvaliteten på forholdet. Siden kjæledyr ikke kan kommunisere med hverandre gjennom ord, må de få verktøy som kan hjelpe dere begge med å forstå hverandre.

Avhengig av dine behov og livsstil, kan du velge å enten gi kjæledyret ditt grunnleggende opplæring, lydighetstrening, eller - hvis du ser for deg et liv av stjernestatus for valpen i hundeshowverden - avansert opplæring.

Hvordan kan jeg trene hunden min?

Målet bør være å lære hunden din det grunnleggende av trening. Dette vil gjøre det enklere for dere to å kommunisere sammen. Det er lurt å begynne å omgås med andre hunder i ung alder og utsette dem for nye omgivelser for å se hvordan de reagerer rundt andre kjæledyr og mennesker.

Når du starter treningen, bør du være forberedt på å investere tid og krefter i det, og unngå å forvente resultater for raskt. Alle hunder er forskjellige når det gjelder læring. Derfor vil vennlighet og tålmodighet gå en lang vei. Det gjør heller ikke vondt i godbitene. Du kan enten gjøre opplæringen selv eller leie en profesjonell instruktør for å hjelpe deg.

De enkleste hundene å trene

Å ta med et nytt kjæledyr hjem er en stor beslutning. Det er derfor viktig å være sikker på at du velger riktig. La oss ta en titt på noen av de enkleste hundene å trene:

1. Border Collie

En av de mest elskede kjæledyr, Border Collie, er smidig og intelligent. Dette er begge trekk som er sikkert å være nyttig når du prøver å trene dem. Som med enhver hund, trenger de litt tid og oppmerksomhet for å lære nye triks, men de er utvilsomt veldig raske til å følge kommandoer. Triks som "sitte" eller "rulle rundt" vil være lett for dem å lære, spesielt hvis godbiter er involvert.

2. Puddel

Pudler er veldig energiske og ivrige etter å behage. De elsker også å være blant folk, så de vil gjøre alt for å prøve å imponere sine eiere, triks inkludert. Husk at de trenger en aktiv eier som kan gi dem intellektuell og fysisk stimulering for å brenne av all den energien.

3. Papillon

Blant de enkleste hundene å trene, elsker Papillon hunder en god utfordring, samt oppmerksomhet - masse oppmerksomhet! Rundt mennesker, vil de prøve å være på sin beste oppførsel. Som mestere av lydighet, vil de også stort sett gjøre noen triks for å komme inn på din gode side.

4. Berner Sennenhund

Den hunderasen er det som kan kalles en mild kjempe. De er kjærlige og lydige, men på grunn av sin store størrelse er det best å begynne å trene når de er valp. Med litt ros og oppmuntring, vil de være svært mottakelig for trening, selv om de er litt trege i begynnelsen. Det er viktig å holde øktene korte og ha mye tålmodighet. Aldri hev stemmen eller vis aggressivitet mot dem, fordi de er en følsom rase som reagerer best på godhet.

5. Schäferhund

Trening kommer naturlig til den eksepsjonelt lojale Schäferhund rasen. De er raske til å plukke opp nye vaner og triks og er instinktivt beskyttende. Det er derfor best å begynne å trene dem fra en ung alder for å unngå at de blir altfor defensive mot de rundt dem. De er en av de mest lydige og disiplinerte hunderaser - ikke rart de brukes til politi eller militært arbeid.

6. Golden Retriever

En rask løper, og enda raskere lærer, Golden Retriever er definitivt en av de enkleste hundene å trene. De elsker å lære og være rundt mennesker, og har ingen problemer med å plukke opp triks og kommandoer. Faktisk er de ofte rangert som blant de 5 beste hundene å trene.

7. Border terrier

I hendene på en kompetent trener, vil Border Terrier trives med å lære kommandoer og nye triks. Nøkkelen er å ha tålmodighet og bruke masse ros og oppmuntring. På den måten vil du lykkes på kort tid!

Hvilke trekk gjør det enkelt å trene hunder?

De enkleste hundene å trene har alltid et par ting til felles. På toppen av type rase, er det flere andre egenskaper som kommer inn i bildet når du velger en hund som lett kan trenes. Her er noen av tingene du bør huske på:

  • Alder. Yngre hunder vil alltid være mer mottakelige for trening og vil lære raskere og beholde informasjon bedre. Derfor anbefales det alltid at du trener valpen din så tidlig som mulig.
  • Distraksjon. Avhengig av miljøet og hundens personlighet, varierer distraherbarheten fra hund til hund. Høyere fokus vil sikre de beste resultatene, da dette vil gjøre det enklere å trene hunder. For å unngå å distrahere hunden din for mye, må du først begynne å trene på et stille sted uten avbrudd.
  • Fysisk og psykisk helse. Før du begynner med treningen, bør du sjekke med veterinæren om hunden din er i god mental og fysisk form, slik at treningen ikke vil ha negativ innvirkning på helsen deres.
  • Energinivå. For grunnleggende trening trenger ikke hunder å ha høy energi fordi de skal lære noen få, enkle kommandoer. Men hvis du planlegger avansert trening, bør hunden ha nok energi til å kunne følge med på programmet. Vær alltid oppmerksom på hvordan hunden din reagerer på trening og hold øktene korte. Hvis de virker slitne, må du stoppe økten og fortsette en annen gang.

Å få et nytt kjæledyr er en spennende tid i livet ditt, så før du legger ut på dette eventyret, sørg for å gjøre god undersøking for å finne riktig hund for deg. Men fremfor alt, husk å nyte prosessen og ha det gøy!

For flere råd, les denne artikkelen om valpetrening.