Affenpinscher

Affenpinscher
Selv om de har et terrierlignende utseende, med et litt skøyeraktig, ape-lignende uttrykk, er Affen-rasen klassifisert som en miniatyrhund, med en høyde på mellom 25 og 30 cm ved manken (fra foten til toppen av skulderbladene) som fullvoksen og en vekt på mellom 4 og 6 kg. Den grove pelsen er vanligvis svart, med eller uten enkelte grå nyanser.
 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Mindre mosjon
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Den litt skøyeraktige, komiske Affenpinscher-rasen er en av de eldste hunderasene og dateres tilbake til 1400-tallet. I Tyskland, der rasen oppstod, betyr ordet "affen" å erte, og "pinscher" betyr terrier. Affen er stamfar for to andre raser, Griffon Belge og Griffon Bruxellois, som også har et ansikt som beskrives som ape-lignende. Selv om Affen-hunder kan utvise samme aktive holdning som terriere, er de for små til å være arbeidshunder og holdes hovedsakelig som følgesvenner.

Personlighet

Affen-rasen er livlig og trygg, men kan av og til være sta og fryktløs, selv om den er veldig kjærlig overfor sine eiere. De pleier å være vare overfor fremmede, noe som gjør det viktig å sosialisere den som valp.

Helse

Affenpinscher-rasen er generelt sunn og frisk. Som mange andre små raser kan de imidlertid lide av kneskåler som kommer ut av ledd, samt hofteproblemer og luftrørsproblemer.

Mosjon

Selv om den er liten, er dette en aktiv hund og som krever en del mosjon (20–40 minutter om dagen). Den liker leker som stimulerer hjernen så vel som kroppen, men leken bør ikke være for voldsom.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den røffe, harde pelsen er ragget her og der, og ser naturlig litt ustelt ut, så det er ikke nødvendig med overdrevent pelsstell. Én gjennombørsting i uken vil være tilstrekkelig.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.