Beauceron

Beauceron

Denne store og muskuløse hunden har et imponerende utseende og veier ca. 30–38,5 kg som fullvoksen. Voksne hanner har en høyde på 65–70 cm og tisper rundt 68 cm. Den korte pelsen er svart med spesifikke lysbrune merker, eller trefarget (grå og svart med brune merker).

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Liker å gå i mer enn to timer om dagen
 • Stor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Denne rasen er opprinnelig fra Beauce-regionen i Nordvest-Frankrike, muligens så langt tilbake som på slutten av 1500-tallet, og er også kjent som "rødstrømpe" ("Bas Rouge") på grunn av merkene på pelsen. Beauceron brukes til herding og vokting av buskap, og er den største av de franske fårehundene. Den er nært knyttet til den mer langhårede briard-rasen. Beauceron ble under verdenskrigene brukt som vakthund og til å frakte meldinger mellom skyttergraver, og brukes den dag i dag av militæret og politiet.

Personlighet

Beauceron-rasen er dristig, modig og lærer raskt. Dette er en ekte menneskevenn som trenger menneskelig selskap og misliker å være for lenge alene. Den har også en sterk vilje, og i tillegg til det store behovet for mosjon og trening gjør dette at den ikke er ideell for førstegangseiere, men krever i stedet mer erfaren håndtering. Den er naturlig mistenksom overfor fremmede, og tidlig sosialisering er spesielt viktig.

Helse

Beauceron er generelt en veldig sunn rase, men det anbefales at avlshunder får hofter og øyne vurdert, for å sikre at rasen forblir fri for slike typer problemer.

Mosjon

Beauceron er i hovedsak en arbeidshund med mye energi både i kropp og sinn. Den trenger minst to timer mosjon per dag. Rasen gjør det bra i hundesport, for eksempel feltkonkurranser og flyball, og stortrives under trening og mosjon sammen med sin menneskelige familie.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser.

Stell

Den korte, tykke pelsen er ca. 3–4 cm lang, ganske grov og ligger tett mot kroppen. Pelsen er kortere på hodet og litt lengre på baksiden av låret og under halen – et område som kan bli floket hvis det ikke stelles. Beauceron-hundens pels må børstes gjennom to til tre ganger i uken. Som mange franske gjeterhunder har Beauceron en stor dobbel klo på hvert av bakbena, som bør kontrolleres jevnlig, sammen med resten av neglene.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.