Bichon frisé

Bichon Frise

Bichon frisé er velbalanserte, små hunder med et smart utseende. Deres kullsvarte øyne og nese står i kontrast til den snøhvite pelsen, og halen er som fjær som er buet og båret over ryggen. Den silkeaktige pelsen, som består av spiralformet hår, gir dem et slags pudderkvast-lignende utseende. Voksne hunder har en høyde på 23–28 cm og veier mellom 3 og 6 kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Mindre mosjon
 • Liten toy-hund
 • Lite sikling
 • Krever daglig pelsstell
 • Allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Fabelaktig sammen med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

For flere århundrer siden var bichon frisé-rasen populær i Frankrike og Spania, og den er avbildet i portretter av kongefamilier i begge land. Bichon-hunder ble utviklet på forskjellige øyer i Middelhavet, og man antar at rasen først oppstod på Tenerife. Maltesisk bichon (i dag kjent som malteser) er en nær slektning. Man tror at sjømenn har tatt hundene med over til Europa fra Tenerife på 1300-tallet.

Personlighet

Disse livlige, glade små hundene elsker familielivet. De elsker å følge med familien på alle typer utflukter, men kan læres å være alene en gang iblant. De sosialiserer godt og trives i selskap med andre hunder og kjæledyr i hjemmet.

Helse

Bichon frisé er generelt veldig sunne små hunder. I likhet med mange andre raser kan de imidlertid lide av enkelte arvelige øyeproblemer og knær som midlertidig kan falle ut av ledd. De er også tilbøyelige til å utvikle rennende øyne og er utsatt for en type blærestein.

Mosjon

Bichon frisé vil lett tilpasse seg den mosjonen som er tilgjengelig i familiens aktuelle situasjon, men en halvtime bør anses som et minimumskrav hver dag – i tillegg til en dose hjernetrim!

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Pelsen røyter ikke, men bør børstes grundig gjennom hver dag. Trimming kreves av og til for å forhindre at pelsen blir for lang. For å bevare det pulverkvast-lignende utseende anbefales det å bruke en profesjonell hundefrisør hver femte til sjette uke.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.