Bloodhound

Bloodhound

Blodhunder er lett gjenkjennelige på grunn av deres noble, rynkete hoder, hengende nedre øyelokk og lange, hengende ører. Blodhunder har kraftige kropper og lemmer, og er virkelig store hunder! De har en kort, glatt pels som er svart og brun, leverfarget og brun, og rød. Voksne tisper har en høyde på 58–63 cm og hanner rundt 63–69 cm. De veier mellom 41 og 50 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Den moderne blodhundens forfedre kan spores tilbake til klosteret St Huberts, der hunder kalt "Segusius" opprinnelig ble brukt til å spore ulv, store kattedyr eller hjort, eller til å følge sporet av såret byttedyr. Da normannerne erobret England i år 1066, innførte de mange av hundene sine, og St Hubert-hunden var en av de som ble brakt til England, og som ble kjent som blodhunder – eller for å være mer presis, de svarte og brune hundene ble kalt blodhunder, mens de hvite ble kalt "talbot hounds". Den moderne blodhunden er ikke den samme hunden som den var da, men den kalles fortsatt Chien du St Hubert i Belgia.

Personlighet

Dette er snille, kjærlige hunder som vanligvis trives godt sammen med barn, og som kan leve i harmoni med andre hunder og husdyr. De er vennlige hunder som vil hilse både ønskede og uønskede besøkende velkommen. Selv om de er stille i huset, kan de være veldig høylytte utendørs. Dette er familiehunder som ikke liker å være alene.

Helse

Som mange andre raser kan blodhunder lide av hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Vurdering av hofter før avl er derfor viktig. Den hengende huden på hodet på blodhunder kan føre til problemer med øyelokkene og øynene.

Mosjon

På grunn av rasens størrelse og vekst bør de ikke overtrenes som valper. Man må være forsiktig i det første året, for å sikre at ben og ledd får utvikle seg på riktig måte. Som voksne har blodhunder fenomenal utholdenhet og trenger minst to timer mosjon hver dag. Dette er primært sporhunder, og så snart de kommer på sporet av en interessant lukt, vil de være desperate etter å finne luktens kilde! Det finnes kurs og konkurranser innen sporing, og deltakelse i dette, eller i det minste en sjanse til å bruke nesen, er avgjørende for at denne rasen skal trives.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Blodhunder har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Denne rasen trenger ikke særlig mye pelsstell, da pelsen er kort og glatt. En gjennombørsting en gang i mellom vil være tilstrekkelig for å fjerne løse og døde hår. Imidlertid bør ørene og øynene sjekkes regelmessig for å sikre at infeksjoner oppdages tidlig.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.