Borderterrier

Border Terrier

Borderterrier er en liten til mellomstor terrier med et karakteristisk oter-lignende hode. De er først og fremst arbeidshunder og ser også sånn ut. De har en robust, tett pels som kommer i en rekke farger, blant annet rød, hvete, grå og brun, eller blå og brun. I gjennomsnitt har voksne hanner en høyde på 30,5 cm og veier 6–7 kg. Voksne tisper har en høyde på rundt 28 cm og veier mellom 5 og 6,5 kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Borderterrieren oppstod først på 1700-tallet og har endret seg lite siden. De ble brukt som arbeidshunder i det skotske grenselandet, på jakt etter rever som gikk etter husdyr. I løpet av deres historie har de vært kjent som reedwater terrier og coquetdale terrier, men blir i dag referert til som borderterrier. De er fortsatt arbeidshunder på landsbygda, men i urbane områder er de hovedsakelig familiehunder.

Personlighet

Borderterrier-rasen er kjærlig og liker lek og sprell. Den er modig, tilpasningsdyktig og god med mennesker, spesielt med barn. Rasen er generelt lett å ha med å gjøre, den har en selvstendig natur og liker å ta sine egne beslutninger. Borderen elsker å jage kaniner og ekorn, men vil leve i harmoni med andre husdyr hvis de sosialiseres og introduseres forsiktig. Denne hunden føler seg like hjemme i byen som på landet.

Helse

Borderterrier er generelt en veldig sunn hund. Selv om enkelte raserelaterte problemer er kjent (f.eks. øyesykdommer og epilepsi), er disse relativt sjeldne.

Mosjon

Borderterriere er veldig aktive og er fremavlet for å være med på jakt med sine ivrige jaktinstinkter. De trenger minst en time mosjon på daglig basis, men vil sette pris på mer. De kan jage enhver liten skapning som vekker dens interesse, uavhengig av situasjonen. Dette kan føre dem inn i vanskeligheter, men en eier som er oppmerksom på dette og starter passende opplæring i en tidlig alder, vil oppdage at denne rasen kan trenes til en høy standard.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Borderterrierens korte, tette pels krever lite stell. Børsting vil fjerne rusk som samles opp i pelsbunnen under aktivitet, og de kan ha godt av å bli klipt helt kort fra tid til annen.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.