Boxer

Boxer

Boxer er en mellomstor, svært muskuløs og robust hund med et dypt bryst. De har kort snute og en litt oppovervendt hake. Fargen på den korte pelsen kommer i lysebrun og brungul, som regel med hvite merker. De kan også være helt hvite i fargen. Gjennomsnittlig høyde på voksne hanner er 57–63 cm og vekten er 30–32 kg. Voksne tisper skal ideelt ha en høyde på 53–59 cm og veie mellom 25 og 27 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer, varsler og beskytter fysisk
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Bokserhunden ble avledet fra to mastiff-hunder som ble brukt som jakthunder i middelalderen i Tyskland. Disse hundene var vant til å jakte svin, bjørn og hjort. Boxerens forfedre ble også brukt til oksekamp da dette ble en populær sport. På 1800-tallet ble disse rasene krysset med bulldog, og boxerhunden ble skapt.

Personlighet

Boxerhunder forblir valpelignende gjennom livet, noe som gjør dem nokså strevsomme å ha med å gjøre! Rasen er livlig, sterk og lojal, og et flott kjæledyr for hele familien, både voksne og barn. Den kan imidlertid være noe utagerende, så den passer kanskje ikke optimalt i hjem med veldig små barn. Selv om de er fryktløse og veldig selvsikre, er de ikke de første som går til kamp, men de mer enn kapable til forsvare seg selv om de må. De kan være svært destruktive hvis de blir forlatt alene hjemme i lange perioder.

Helse

Boxerhunder er utsatt for en rekke potensielt alvorlige sykdommer, spesielt hjerteproblemer og kreft. Å kontrollere at hundene har blitt avlet fra linjer som er fri for disse spesifikke helseproblemene, vil bidra til å redusere sannsynligheten for at dette forekommer.

Mosjon

Boxer er en rase med høy energi som krever mye mosjon – de elsker å løpe rundt på åpne områder og jage baller og frisbee. Minst to timer hver dag anbefales.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Boxere har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Boxerens pels er lett å holde ren, da den er veldig kort. En børstehanske av gummi kan brukes en gang i mellom for å holde pelsen i god stand.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.