Segugio Italiano

Segugio Italiano (Short/smooth coat)

Segugio italiano er en mellomstor hund med høyde 52–59 cm som fullvoksen (tisper 48-56 cm) som kommer i to pelstyper – ru eller glatt – og i en rekke farger (svart/brun og alle nyanser fra rød til hvete). Den er firkantet i formen og har en lett struktur – en atletisk, snarere enn tung, hund. Det omtrentlige vektområdet for en fullvoksen segugio er 20–23 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Stor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Dette er en gammel rase som muligens stammer fra hundene i det gamle Egypt. Den har blitt brukt til utlokking av villsvin i sitt hjemland i århundrer og er vist i mange italienske kunstverk fra renessansen. Det antas at mastiff ble lagt til blandingen av avl med sporhunder og mynder, og at dette bidro til rasens utvikling og ga hunden dristighet samt evnen til å jakte med øye og nese. I dag er segugio italiano primært en hund til harejakt.

Personlighet

Segugio italiano har sterke jaktinstinkter og elsker å følge nesen. Den er vanligvis stille og reservert, men blir svært oppspilt og høylytt når den følger et spor med nesen. Dette er en snill, godmodig og kjærlig hund, men den har mye energi og trenger et veldig aktivt hjem.

Helse

Segugio italiano er en robust rase uten allment kjente spesifikke helseproblemer.

Mosjon

Denne hunden trenger minst to timer mosjon hver dag. Den har god utholdenhet og masse energi, og kan følge nesen i flere timer! Sørg for at du motvirker alle tegn til "hundedøvhet" med en solid tilbakekalling, og gi den sporleker slik at den får brukt nesen.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Segugio-hunden har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Rasen kommer i to pelstyper. Den ruhårede segugio italiano har en hard, glatt pels som er tykk og ikke lengre enn 5 cm. Det finnes også en glatthåret variant med en tykk, kort, blank pels. Begge pelstypene krever lite stell, ikke mer enn en ukentlig gjennombørsting.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.