Bullmastiff

Bullmastiff

Bullmastiff er en kompakt, kraftig, muskuløs hund med et stort, firkantet hode. Pelsen er kort, hard og værbestandig, og kommer i lysebrun, rød eller brungul, med svart snute. Voksne hanner har en høyde på 64–69 cm og veier ca. 50–59 kg; voksne tisper måler 61–66 cm og veier ca. 41–50 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Vakthund. Bjeffer, varsler og beskytter fysisk
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Bullmastiff-rasen ble opprinnelig kalt "Gamekeeper's Night Dog", siden den ble brukt til å fange krypskyttere. Bullmastiff var opprinnelig basert på 60 % engelsk mastiff og 40 % bulldog. Den ble fremavlet på slutten av 1800-tallet. Når behovet for skogvokting gikk ned og antallet bullmastiff falt, ble de brukt i sport. En eller flere personer løp inn i skogen, hvorpå en bullmastiff med munnkurv ville bli sluppet løs for å se om den fant personen. De ble trent til ikke å kjempe eller drepe, men å uskadeliggjøre målet.

Personlighet

Disse hundene er svært beskyttende overfor familien og andre husdyr, og må derfor sosialiseres fra tidlig alder. Bullmastiff vil bare akseptere fremmede hvis de blir introdusert for dem av noen de stoler på. Andre besøkende/fremmede vil raskt begynne å tvile på om de er velkomne. Dette er egentlig ikke en rase for nybegynnere, nettopp på grunn av styrken, staheten og rasens overbeskyttende natur.

Helse

Som mange andre raser kan bullmastiff lide av ulike arvelige øyetilstander og hofte- og albuedysplasi (en leddtilstand som kan være smertefull og føre til mobilitetsproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig. De er også utsatt for en bestemt blæresykdom og seneproblemer i kneet (korsbåndsykdom).

Mosjon

Denne hunden bør kontrolleres nøye til den er minst 12 måneder gammel. For mye trening når hunden er for ung, kan føre til ben- og leddproblemer senere i livet. De liker å trene og leke med familien, og et par timer med daglig mosjon vil holde en voksen bullmastiff fornøyd.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Bullmastiff har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Bullmastiff krever relativt lite stell på grunn av den korte pelsen. En børstehanske for å fjerne dødt og løst hår er alt som trengs.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.