Bulldog

Bulldog

Bulldog-rasen har en kort, robust kropp og nokså løs hud, spesielt på hode, nakke og skuldre. Et annet karakteristisk trekk er det store hodet. Bulldog kan være brungul, i nyanser av rød, lysebrun eller hvit med en eller flere av de nevnte fargene. Voksne bulldog-hunder har en høyde på 31–36 cm og veier rundt 23–25 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Liker å gå i en halv time om dagen
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Vakthund. Bjeffer, varsler og beskytter fysisk
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Bulldog-hundene kommer fra den gamle rasen bullenbeissers, en mastiff-lignende hund som ble brukt til vakt og til å angripe ville dyr i Assyria, Hellas, Egypt og Roma. Bullenbeisseren kom i forskjellige størrelser. I England ble den opprinnelig store bullenbeisseren avlet frem til å bli en mindre hund, og under Kong Johans styre (1200-tallet) begynte den sin karriere innen oksekamp. Gjennom årene ble en ideell hund for oksekamp avlet frem. Heldigvis ble slike kamper mellom okse og hund forbudt i England fra 1835, og bulldog-eiere begynte selektiv avl for å eliminere de mer aggressive elementene i rasen og etablere et godmodig familiedyr.

Personlighet

Dette er en familiehund som elsker barn, og som også kan gå fint sammen med andre kjæledyr hvis de blir introdusert for hverandre i tidlig alder. Bulldog er litt for vennlig til å være en god vakthund, men vil absolutt forsvare et familiemedlem i nød. Den kan være fredelig, tankefull, tullete, sta og ha en velutviklet sans for humor.

Helse

De vanligste helseproblemene i rasen er relatert til det meget flate ansiktet, noe som kan føre til obstruksjon av luftveiene og pusteproblemer. Overtrening og overoppheting bør derfor unngås. De er også utsatt for hudinfeksjoner, øyeproblemer og hofte- og albuedysplasi (leddtilstander som kan være smertefulle og føre til bevegelighetsproblemer).

Mosjon

Bulldog bør aldri trenes i varme midt på dagen. To relativt korte turer, i et jevnt, men ikke altfor raskt tempo, bør være tilstrekkelig.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Pelsen skal stelles med en børstehanske for å fjerne løse og døde hår, og hudfoldene må kanskje også rengjøres. Hvis rasen har en innovervendt skruhale, må du passe på at ikke halebunnen blir fuktig, da dette vil føre til bakterielle infeksjoner. Husk også å rengjøre tåreflekker og rynker.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.