Bullmastiff

Bullmastiff

Bullmastiff er en kompakt, kraftig, muskuløs hund med et stort, firkantet hode. Pelsen er kort, hard og værbestandig, og kommer i lysebrun, rød eller brungul, med svart snute. Voksne hanner har en høyde på 64–69 cm og veier ca. 50–59 kg; voksne tisper måler 61–66 cm og veier ca. 41–50 kg.

Bullmastiff
  • Størrelseskategori: Stor
  • Krav til pelsstell: Mindre enn én gang i uken
Bullmastiff
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Som regel stille
  • Gruppe NKK: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Bullmastiff
  • Andre kjæledyr: Høy
  • Egnethet som vakthund: Høy

Opprinnelse

Bullmastiff-rasen ble opprinnelig kalt "Gamekeeper's Night Dog", siden den ble brukt til å fange krypskyttere. Bullmastiff var opprinnelig basert på 60 % engelsk mastiff og 40 % bulldog. Den ble fremavlet på slutten av 1800-tallet. Når behovet for skogvokting gikk ned og antallet bullmastiff falt, ble de brukt i sport. En eller flere personer løp inn i skogen, hvorpå en bullmastiff med munnkurv ville bli sluppet løs for å se om den fant personen. De ble trent til ikke å kjempe eller drepe, men å uskadeliggjøre målet.

Personlighet

Disse hundene er svært beskyttende overfor familien og andre husdyr, og må derfor sosialiseres fra tidlig alder. Bullmastiff vil bare akseptere fremmede hvis de blir introdusert for dem av noen de stoler på. Andre besøkende/fremmede vil raskt begynne å tvile på om de er velkomne. Dette er egentlig ikke en rase for nybegynnere, nettopp på grunn av styrken, staheten og rasens overbeskyttende natur.

Helse

Som mange andre raser kan bullmastiff lide av ulike arvelige øyetilstander og hofte- og albuedysplasi (en leddtilstand som kan være smertefull og føre til mobilitetsproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig. De er også utsatt for en bestemt blæresykdom og seneproblemer i kneet (korsbåndsykdom).

Mosjon

Denne hunden bør kontrolleres nøye til den er minst 12 måneder gammel. For mye trening når hunden er for ung, kan føre til ben- og leddproblemer senere i livet. De liker å trene og leke med familien, og et par timer med daglig mosjon vil holde en voksen bullmastiff fornøyd.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Bullmastiff har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Bullmastiff krever relativt lite stell på grunn av den korte pelsen. En børstehanske for å fjerne dødt og løst hår er alt som trengs.