Bullterrier

Bull Terrier

Bullterrier er en sterkt bygget, dypbrystet muskuløs hund. De har et langt, sterkt eggformet hode med romersk nese. Den vanligste fargen for denne rasen er hvit, ofte med fargede merker på hodet eller noen ganger på ryggen. De kan også være svarte, brungule, røde, lysebrune eller trefarget. Voksne har en høyde på ca. 45 cm og vekt 33 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Denne hunden, som er en krysning av bulldog og terrier, ble produsert for å kjempe til døden i blodig oksekamp. De er nå en av de mest populære hundene i Storbritannia og har vist seg å være en uklanderlig vakthund. Miniatyrbullterrier har eksistert like lenge som standardtypen og ble anerkjent som en separat rase av British Kennel Club i 1939.

Personlighet

Bullterriere er vennlige hunder med en tilsynelatende herlig sans for humor. De kan være sta og er ikke ideelle hunder for førstegangseiere. Som rase er de generelt rolige, men man må huske at de opprinnelig ble avlet frem som kamphunder, og de vil reagere hvis de blir utfordret. Men de vil som regel ikke være den som tar første skritt. Dette er veldig kjærlige hunder som elsker selskap, så det er ikke lurt å la dem være alene i lange perioder, da de med sine sterke kjever kan forårsake mye skade hvis de begynner å kjede seg.

Helse

Døvhet er det vanligste helseproblemet for denne rasen, som oftest oppstår i hos hvite bullterriere. Hunder kan testes for døvhet fra ung alder. Arvelige nyreproblemer og hjerteproblemer kan oppstå, og hudsykdommer oppstår relativt ofte.

Mosjon

Bullterriere er en aktiv rase som krever en god del mosjon, både fritt løp og mer fokusert løpetrening. En time daglig mosjon bør betraktes som et minimum, men denne rasen vil gjerne akseptere mer!

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Bullterrier er en enkel rase når det kommer til stell. Den korte pelsen kan stelles med en børstehanske omtrent en gang i uken for å fjerne døde hår.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.