Canaanhund

Canaan Dog

Canaanhunden er en mellomstor, kvadratisk formet hund som har et spitz-lignende utseende, med en tykk, kraftig pels og en hale som krøller seg over ryggen når hunden er oppspilt eller i bevegelse. Den harde, rette korte/mellomlange pelsen kommer i sandfarget til rød, hvit eller svart farge. Ideelt skal canaanhund ha en høyde på 50–60 cm og veie mellom 18 og 25 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Canaanhunden er en gammel rase fra Midtøsten. De ble brukt til å beskytte og gjete husdyrflokkene til de gamle israelittene. Da israelittene spredte seg ut over, gjorden hundene deres det samme, og bare de sterkeste overlevde det tøffe miljøet. Beduin-stammene tok til seg noen av hundene som vakt- og gjeterhunder. På 1930-tallet var det behov for vakthunder i de isolerte bosetningene i Israel. Canaanhunden var det ideelle valget; de var semi-ville og kunne overleve under de tøffe forholdene. I dag er denne hunden fortsatt å se som vakthund for beduin-stammene, og også den israelske hæren har brukt dem i forbindelse med vakt og patruljering.

Personlighet

Canaanhunder er en av de få "naturlige" raser som finnes i dag. De har blitt temmet gjennom årene, men har fortsatt ekstremt sterke overlevelsesinstinkter, noe som kan gjøre dem selvstendige og vaktsomme. De er beskyttere av territorium, men ikke aggressive mot mennesker, og beskyttende overfor familien, både voksne og barn. De kan være kranglete med andre hunder, og aggresjon mot samme kjønn er ikke ukjent, så tidlig og løpende sosialisering er viktig.

Helse

Canaanhunden er generelt en veldig sunn rase med må spesifikke kjente problemer. Hoftevurdering og øyetesting av avlshunder anbefales for å forhindre problemer som oppstår i rasen.

Mosjon

De liker mosjon og er veldig smidige og atletiske. De vil tilpasse seg den mengden mosjon som er tilgjengelig, uansett om de er innendørs eller ute, men de trenger minst én god lang løpetur minst en time hver dag.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Denne hunden har en rett, hard pels med kort til middels lengde, med en rik underpels. Pelsen må kanskje børstes en gang i uken. I røyteperioder mister den mye av den tykke underpelsen, og i slike perioder bør de børstes på daglig basis. En glatt børste eller rive er det beste hjelpemiddelet til stell av denne typen pels.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.