Chow Chow (Rough)

Chow Chow (Rough)

Langhåret chow-chow er en kort, kompakt, firkantet bygget hund. Halen er krøllet over ryggen. Innsiden av munnen og tungen har en blå/svart farge. Rasen har to pelstyper – langhåret og korthåret – og et bredt spekter av farger (svart, rød, blå, lysebrun, krem ​​eller hvit). Voksne hanner har en høyde på rundt 48–56 cm og veier mellom 26 og 32 kg. Voksne tisper har en høyde på rundt 46–51 cm og veier mellom 20 og 25 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Stor hund
 • Noe sikling
 • Krever daglig pelsstell
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Vakthund. Bjeffer, varsler og beskytter fysisk
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Chow-chow-rasens opprinnelse er noe av et mysterium, men de kommer trolig fra Mongolia og Manchuria, der kjøttet en gang i tiden var en delikatesse og pelsen ble brukt til klær, hvorpå den ble innført til Kina. For flere århundrer siden ble de brukt til å vokte templene mot onde ånder. Chow ble også brukt som jakthund av aristokratene, som vakthund mot inntrengere, og som slede- og vogntrekkere. Det antas at spitz-raser opprinnelig kom fra chow-chow.

Personlighet

Chow er en litt distansert, selvstendig hund som kan være sta. De kan bli sterkt knyttet til en person og kan reagere kraftig hvis de føler at de eller eieren er truet. Den ser kanskje ut som en kosete teddybjørn, men det er den ikke. Oppdrettere har forbedret rasens temperament de siste årene, og feilaktig eller manglende trening og sosialisering i ung alder får gjerne skylden for at hunder av denne rasen kan utvise dårlig atferd. Så lenge de blir introdusert for barn, katter og andre husdyr når de er unge, kan problemer forebygges.

Helse

De vanligste helseproblemene hos chow er albuedysplasi og øyelokkproblemer. Som mange andre hunderaser kan den også lide av hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Chow-chow krever ikke mye mosjon – omtrent en time daglig – men de liker seg godt utendørs og er nokså fornøyd med å drive med sitt bak i hagen. De må ha et skyggefullt og kjølig sted der de kan trekke seg tilbake i varmt vær. For mye trening når hunden er for ung, kan føre til ben- og leddproblemer senere i livet, så aktiviteten i denne perioden må begrenses.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Begge chow-variantene har tett og rett pels. Den langhårede varianten er grov, men ikke for lang, og underpelsen er myk og ullaktig. Håret er tykkere rundt halsen og bak på lårene. Den grove pelsen må stelles daglig. Den glattere pelsen er kortere og må stelles to eller tre ganger i uken.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.