Dvergpuddel

Dvergpuddel

Dvergpuddel har en nobelt utseende med en tynn nese og lang nakke. Pelsen er fyldig og krøllete, og blir ofte stylet. De kan ses i mange farger, inkludert blå, grå, sølv, brun, aprikos og krem. Se rasestandarden for flere detaljer. En voksen dvergpuddel har en høyde på 28–38 cm og veier 12–14 ​​kg.

Dvergpuddel
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: Daglig
Dvergpuddel
  • Røyting: Ingen
  • Allergier: Ja
  • Støy: Høylytt
  • Gruppe NKK: Selskapshunder
Dvergpuddel
  • Alene: Mindre enn 1 time
  • Andre kjæledyr: Høy
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Dvergpuddel-rasen ble utviklet fra mellompuddelen av folk som ønsket en mindre versjon av den større puddelen, som var lettere å ta vare på og billigere å holde. Denne puddelstørrelsen eksisterte for minst 500 år siden. De ble populære på sirkuser på grunn av det faktum at de er lette å trene opp og ivrige etter å tilfredsstille menneskene rundt seg.

Personlighet

Dette er livlige, sosiale og hengivne hunder som er fantastiske følgesvenner. De trives med et travelt liv og elsker å være en del av det som skjer i familien. Dvergpudler tilpasser seg fint livet på mer begrensede områder, så lenge de får tilstrekkelig mosjon. De kan være gode vakthunder og varsler om besøkende, men blir aldri aggressive.

Helse

Som mange andre små raser kan dvergpudler lide av kneskåler som kommer ut av ledd. De er også utsatt for en hoftetilstand og en arvelig øyesykdom som de bør testes for.

Mosjon

Dette er en ganske aktiv rase som liker å komme seg ut på tur, og som særlig elsker å leke. Det er en god idé å la hunden drive med aktiviteter som stimulerer både kropp og sinn. Dvergpudler kan gjøre det bra i lydighet, agility og de fleste hundesporter.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

De røyter ikke og blir ofte (men ikke alltid) tolerert av allergiske personer. Pelsen krever imidlertid en del stell – helst profesjonelt – samt regelmessig kjemming og børsting hjemme. Puddelen skal tas med til en hundefrisør rundt hver sjette uke for klipp, eller du kan lære å gjøre det selv.