Engelsk Springer Spaniel

English Springer Spaniel

Engelsk springer spaniel er en kompakt, middels stor jakthund med lange ører. Denne hunden har et våkent, vennlig og tillitsfullt uttrykk. Pelsen er rett og middels lang med fjæring, og kan være svart og hvit, leverfarget og hvit eller en av disse med brune merker. Den voksne engelske springeren har en høyde på ca. 51 cm og veier ca. 23–25 ​​kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Liker å gå i mer enn to timer om dagen
 • Mellomstor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Alle spanieler kan spore sin opprinnelse tilbake til Spanias spaniel-hunder. Frem til 1600-tallet ble alle spanieler ansett som samme gruppen av hunder. Den største av disse var forfedrene til dagens engelske springer spaniel. I 1892 anerkjente Kennel Club of Great Britain cocker og springer spaniel som separate raser, selv om de iblant dukket opp i samme kull. Dette ble snart stoppet av de to raseklubbene, og en standarddefinisjon ble laget for hver rase. Deres opprinnelige formål var å finne og lokke ut byttedyr for nett, falk eller greyhound som også ble brukt av jegerne. I dag brukes de til å finne, lokke ut og hente bytte ved pistoljakt.

Personlighet

En typisk springer spaniel har et ekstrovert vesen og er vennlig, ivrig etter å tilfredsstille menneskene rundt seg og lærer raskt. Som regel er de gode følgesvenner og familiehunder, veloppdragne og raske til å lære og respondere. Noen av de mindre godt oppdrettede hundene av denne rasen kan være sta, redde eller aggressive, men dette er unntaket, ikke regelen. Utstillingsstammen av engelsk springer spaniel anses som roligere og mindre aktiv enn arbeidsstammen.

Helse

Engelsk springer spaniel er en generelt hardfør rase. Som mange andre raser kan den imidlertid lide av ulike arvelige øyetilstander og hofte- og albuedysplasi (en leddtilstand som kan være smertefull og føre til mobilitetsproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig. En bestemt type anemi ses også oftere i rasen.

Mosjon

Disse hundene elsker å være ute og har nok energi til å holde det gående hele dagen. Det kreves mye trening og læring for å holde denne hunden fornøyd – minst to timer for en frisk voksen hund. Ellers kan atferdsproblemer oppstå. De elsker å være involvert i alle familieaktiviteter, og er som sådan ideelle for en voksende familie. De vil roe seg glade og fornøyde etter en ordentlig runde mosjon.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Springer spaniel-hundens pels er flat eller bølget og av middels lengde, og ørene, brystet, bena, halen og magen under har moderat fjæring. Som et resultat av denne fjæringen kreves en del pelsstell. Noe trimming vil være nødvendig rundt hode, føtter og ører. Ekstra pelsstell er nødvendig, spesielt etter en dag ute i skog og kratt, siden pelse kan og vil plukke opp alle slags kvister og gress.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.