English Toy Terrier (Black & Tan)

English Toy Terrier (Black & Tan)

Engelsk toy terrier er små, glatthårede svarte og brune hunder med spisse, oppreiste ører. De er litt lengre enn de er høye. Ideelt sett skal en voksen engelsk toy terrier har en høyde på 25–30 cm og vekt rundt 2,7–3,6 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Mindre mosjon
 • Liten toy-hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Engelsk toy terrier var kjent som miniatyr svart og brun terrier fram til 1960-tallet og kan spores tilbake til de svarte og brune terrierne som først ble registrert på 1500-tallet. I England på 1800-tallet var disse terrierne svært etterspurte som rottefangere på grunn av den økende rottebestanden forårsaket av den industrielle revolusjonen. De ble båret av herremennene i lommene på jakt og sendt til jorden for å jage ut rev og lignende. Konkurranser mellom terrier og veddemål om hvor lang tid hundene ville bruke på å drepe et visst antall rotter, ble populære. Etter hvert som engelsk toy terrier ble stadig mer populær og folk ønsket mindre hunder, ble det gjort mye kryssing der den minste i kullet ble brukt til avl.

Personlighet

Denne lille hunden har et spor av terrierens temperament. I det hele tatt er de kjærlige, vennlige og fullstendig hengivne til familien. De vil trives godt både i byen og på landet, og kommer godt overens med eldre barn. De bør sosialiseres med andre hunder, katter og barn fra en tidlig alder.

Helse

Engelsk toy terrier er generelt en veldig sunn rase. Som mange andre små raser kan de lide av kneskåler som kommer ut av ledd.

Mosjon

Engelsk toy terrier krever ikke mye mosjon – omtrent en halv time daglig er nødvendig for en voksen hund. De liker imidlertid lengre turer, og selv om de kan virke skjøre og svake, kan de gå kilometer etter kilometer. De liker også typiske terrier-leker!

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Denne hunden har en kort, tett pels som krever lite oppmerksomhet; en børstehanske og en pussefille er egentlig alt som trengs.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.