Pharaoh Hound

Pharaoh Hound

Disse mellomstore, korthårede hundene med oppreiste ører har et veldig grasiøst og atletisk utseende. Faraohunder kommer i lysebrun eller brun farge, noen ganger med hvite merker. Voksne hannhunder har en høyde på ca. 56–63 cm og veier 23–25 kg. Voksne tisper har en høyde på rundt 53-61cm og veier 20-23kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Moderat mosjon
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Rester av hunder som ligner på faraohunden, har blitt funnet i Nildalen og kan dateres tilbake til 4 000 år f.Kr. Det antas at fønikerne i før-egyptiske tider handlet med mynder, som ble forlatt på isolerte øyer der de paret seg med seg selv i hundrevis av år. Rundt 1000 år f.Kr. ble Malta kolonisert av fønikerne og deres mynder. Disse hundene ble verdsatt for deres evne til å jakte kaniner og ble kjent som "kaninhunder", som er den faraohunden vi kjenner i dag.

Personlighet

Faraohund er en rimelig selvstendig hund som er lojal mot familien. Den har et innebygd ønske om å jakte og har utholdenheten til å fortsette – med eller uten deg. Katter og andre små dyr vil ses som byttedyr dersom faraohunden ikke har blitt sosialisert med dem fra tidlig alder. De kan være ganske høylytte, og de er en veldig sosial rase som stortrives i selskap med mennesker og andre hunder.

Helse

Det vanligste problemet for denne rasen er kneskåler som havner ut av ledd.

Mosjon

Disse hundene krever mye mosjon – minst to timer daglig. Når de først har oppdaget et spor, vil de løpe og løpe. Da de kan hoppe relativt høyt, må du sørge for å ha en tilstrekkelig inngjerdet hage for at hunden ikke skal rømme. De vil kanskje trenge en jakke/genser i kaldt vær.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Faraohunden er lett å stelle. De kan stelles med en børstehanske som fjerner løse og døde hår.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.