Greyhound

Greyhound

Greyhound er veddeløpshesten blant hundene – utrolig rask, grasiøs og elegant. Disse hundene er muskuløse og sterkt bygget. Den korte, fine pelsen kommer i svart, hvit, rød, blå, lysebrun, brungul eller enhver av disse fargene med hvitt. Voksne hanner har en høyde på 71–76 cm og veier ca. 30–32 kg; voksne tisper måler 69–71 cm og veier ca. 27–30 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Greyhound har i årtusener være blant de mest populære av alle hunder; faraoene og andre asiatiske og afrikanske ledere hadde bilder av hundene sine inngravert ved gravstedene sine helt tilbake til 4 000 f.Kr. De ble brukt til jakt på antiloper, ulv og hjort, og ble ekstremt populære. De spredte seg gjennom Østen og Europa, og kom til slutt i Storbritannia, der de ble et statussymbol, i den grad at det i 1016 kun var eliten som hadde lov til å eie en greyhound. De ble brukt til jakt på hare før veddeløp overtok, der de igjen fikk beviste seg at de var de raskeste hundene på jorden: Bare geparden er raskere i dyreverdenen!

Personlighet

Disse hundene er rolige og sosiale innendørs og kan til og med være ganske late. De er følsomme hunder som kan være ideelle familiekjæledyr hvis de havner hos de riktige eierne! Selv om de er snille av natur, er deres naturlige jaktinstinkt alltid tilstede, og eventuelle eiere må være villige til å ta på seg det nødvendige ansvaret som følger med rasen. Greyhound er kjærlig overfor sine familier, men vanligvis noe reservert overfor fremmede. De går normalt godt sammen med andre hunder i husholdningen, men katteeiere bør utvise ekstrem forsiktighet.

Helse

Greyhound er generelt en relativt sunn rase med få kjente helseproblemer.

Mosjon

Selv om greyhound er den mest atletiske av hushundene, trenger de ikke voldsomme mengder mosjon. To løpeturer på 20 minutter hver vil vanligvis være tilstrekkelig. De er kjent som lynraske sofaslitere – de trenger en god, rask sprint, ikke kilometer etter kilometer med gåtur. På grunn av jaktinstinktet er en pålitelig tilbakekalling viktig før de slippes løs uten bånd i offentlige områder, og de må kanskje få munnkurv for å beskytte de små dyrene i området. En varm genser/jakke kan være nødvendig i kaldt vær.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Greyhound har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Dette er en av de enkleste rasene med hensyn til pelsstell, og den korte, fine pelsen trenger bare en gjennombørsting en gang i mellom.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.