Griffon bruxellois

Griffon Bruxellois (Short/rough coat)

Griffon bruxellois kommer i to typer: ruhåret eller korthåret. Rasens karakteristiske trekk er det mops-lignende ansiktet. Nesen er nokså kort og oppovervendt. Store, fremtredende øyne er et annet mops-lignende trekk, og det samme er underbittet. Dette har ført til at enkelte sammenligner griffon-hundens ansikt med en ape. Denne hunden kommer i rød, svart eller svart og brun. Voksne hunder har en høyde på rundt 18–20 cm og veier mellom 2 og 5 kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Liker å gå i en halv time om dagen
 • Liten toy-hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Griffon bruxellois er en belgisk rase som ble opprettet på 1800-tallet ved å krysse affenpinscher, mops og belgiske stallhunder. Vognførerne trengte en liten, intelligent hund som kunne beskytte vognene deres og drepe skadedyr i stallen. Tøffheten fra gatehundene blandet med affenpinscherens kløkt, viste seg å være nyttig for vognførerne. Senere ble engelsk dvergspaniel tilført for å skape et nesten menneskelignende ansikt. Muligens ble også yorkshireterrier en del av miksen.

Personlighet

Griffon-hunden er ikke anbefalt som en følgesvenn for barn, da deres noen ganger voldsomme lek kan bli misforstått og gjøre hunden redd og uforutsigbar rundt barn. Griffon-hunder kan være sta, men de lærer raskt og har blitt trent til å gjøre det godt i ulike hundesporter. De liker å være nær eieren og kan bli destruktive hvis de er alene lange perioder av gangen.

Helse

Rasen har ikke mange spesifikke helseproblemer, men som andre raser med et relativt flatt ansikt kan de være utsatt for pustevansker og øyeproblemer. Som mange andre små raser kan de lide av kneskåler som kommer ut av ledd. En arvelig rygglidelse er kjent i rasen, og avlshunder må derfor screenes for dette.

Mosjon

Griffon er aktive hunder med enkelte terrier-trekk og liker en god løpetur, men den vil også tilpasse seg et rolig liv i en leilighet. Som et minimum trenger den omtrent en halv times daglig mosjon.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Varianten med ru pels har litt lengre hår på kinnene, haken, nesen og øynene. Kravet til pelsstell er ikke omfattende. Grov pels skal plukkes tre ganger i året, bortsett fra ansiktshåret, som skal trimmes med saks. Ansiktshår bør kjemmes regelmessig for å fjerne matrester. Korthårede hunder røyter en del, og en børstehanske bør brukes ganske ofte for å fjerne døde hår. Begge varianter kan ha godt av regelmessig rengjøring av hudfoldene.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.