Irish Wolfhound

Irish Wolfhound

Irsk ulvehund er den største av alle hunderasene. Den minste høyden for en voksen hann er 79 cm og for tisper 71 cm. Gjennomsnittlig høyde for rasen er 81–86 cm, og voksne hanner veier minst 54,5 kg og tisper 40,9 kg. Selv om den er gigantisk, er den grasiøs og atletisk. Den rue, mellomlange pelsen kommer i grått, brungult, rødt, svart, hvitt, lysebrun, hvete og stålgrå.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Moderat mosjon
 • Kjempestor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Irsk ulvehund er en gammel rase. Store ulvehunder er dokumentert i Irland for mer enn 2000 år siden. Irsk ulvehund var kongenes og adelsmennenes hund og har en lang, fascinerende historie som både krigshund (angrep på krigere på hesterygg og i vogner) og ulvejeger. Den siste ulven ble drept i Irland i 1786, og rasens popularitet gikk inn i en periode med tilbakegang, forverret av den store hungersnøden på 1840-tallet, men den ble senere gjenopplivet av dedikerte entusiaster.

Personlighet

Irsk ulvehund er vennlig og snill, og er slags snill kjempe i hundeverdenen. Men valper og unge voksne er energiske og voldsomme, så dette er kanskje ikke en ideell rase for en familie med små barn. Den trives godt med andre hunder, men noen kan bli skremt av størrelsen. Den enorme størrelsen gjør rasen uegnet for mange familier, men for de som kan imøtekomme hundens behov, er dette en hengiven følgesvenn.

Helse

Irsk ulvehund har en kortere levetid enn de fleste raser, og de alvorligste helseproblemene som denne rasen lider av, er en aggressiv type benkreft og hjertesykdom. Anerkjente arvelige lidelser inkluderer lever- og øyetilstander, men på grunn av rutinemessig screening og omhyggelige avlsprogrammer er disse relativt sjeldne.

Mosjon

Den er kanskje stor, men irsk ulvehund er også aktiv og overraskende rask og smidig. En fullvoksen, sunn voksen irsk ulvehund trenger minst to timer daglig mosjon. Man må være svært forsiktig så man ikke overtrener umodne hunder, slik at man unngår skjelettproblemer.

Ernæring

Kjempehunder har større appetitt enn andre hunder og trenger også en annen balanse mellom mineraler og vitaminer som støtter forskjellige ledd- og bruskbehov. Irsk ulvehund har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Irsk ulvehund har en ru, hard pels som krever nokså lite stell, bare en gjennombørsting et par ganger i uken.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.