Italian Greyhound

Italian Greyhound

Dette er en elegant og slank hund som ser ut som en vanlig greyhound, bare mindre. Pelsen er glatt og blank, og kan komme i en rekke nyanser (se rasestandarden for detaljer). Hodet er smalt med en veldig fin snute, og ørene er mykt foldet og sitter høyt på hodet. Ryggen krummer noe og har en definert topp. Gangen er ledig og kjennetegnes av høye skritt. Voksne italienske mynder har en høyde på 32–38 cm og veier rundt 3,6–4,5 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Mindre mosjon
 • Liten toy-hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Det antas at italiensk mynde stammer fra Egypt. Faktisk har mumifiserte hunder som er svært like dagens rase, blitt funnet i faraoenes graver. Hunden ble brakt til Middelhavet av romerne 500 år f.Kr., der den ble en favoritt blant gresk og romersk adel. Hunden nådde høyden av sin popularitet på 1500- og 1600-tallet, da den prydet en rekke kongelige hoff. Blant berømte eiere finner vi Mary Queen of Scots, Charles I, Frederick den store og Dronning Victoria. Italiensk mynde kan ha vært brukt til å jakte kaniner, men ble også avlet frem primært som selskapshund.

Personlighet

Dette er en elskverdig hund som elsker kos, delvis ut av kjærlighet og delvis på grunn av behovet for å holde seg varm! Italiensk mynde gjør det best med tidlig sosialisering, slik at den vil akseptere nye mennesker og situasjoner lettere. Denne hunden kan bruke litt tid på å knytte bånd, men vil være en utmerket følgesvenn når vennskapet først er etablert.

Helse

Italiensk mynde er en generelt sunn rase, men kan lide av benbrudd. Som mange raser kan de lide av arvelige øyesykdommer, og derfor anbefales øyetesting før avl.

Mosjon

Selv om dette er en veldig liten hund, er det fortsatt en mynde, og den elsker å løpe. Det beste er imidlertid å la italiensk mynde løpe i et begrenset området, da den kan løpe av gårde på jakt etter byttedyr. Mosjon bør overvåkes nøye til hunden er fullvokst, og selv da bør man være forsiktig med denne hundens skjøre lemmer. En frisk voksen hund trenger minst en time daglig mosjon.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Italiensk mynde trenger svært lite pelsstell, da den har veldig kort pels. Å gni med en klut vil forbedre pelsens glans. Disse hundene trenger grundig tannpleie, da de er svært utsatt for tannproblemer.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.