Lakelandterrier

Lakeland Terrier

Lakelandterrier er en smart arbeidshund med en tykk, hard pels som kommer i svart og brun, blå og brun, rød, hvete, rød-grå, leverfarge, blå eller svart. Den har en kompakt størrelse og en høyde på 37 cm som fullvoksen. Voksne hanner veier 8 kg og voksne tisper 7 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Som navnet antyder, kommer denne terrier-rasen fra Lake District, der den ble oppdrettet av bøndene til å kunne gå under bakken på jakt etter rev, for å beskytte lammeflokken. Rasen ble opprinnelig betraktet som en linje av fell terrier, men har vært kjent som lakelandterrier siden 1912. Ulike raser har bidratt til rasens sammensetning, blant annet den gamle svart og brun terrier, bedlingtonterrier og borderterrier.

Personlighet

På grunn av rasens arbeidsrøtter er lakelandterrier fryktløs og rask når den trenger å være det – men i hjemmet, som kjæledyr, er den en vennlig, kjærlig og hengiven hund som er morsom og skøyeraktig. Enkelte lakelandterriere kan være aggressive overfor andre hunder, så tidlig sosialisering er viktig.

Helse

Som mange andre små raser kan de lide av kneskåler som kommer ut av ledd.

Mosjon

Lakelandterrier trenger omtrent en time daglig mosjon, men tar gjerne mye lengre turer hvis du kan tilby det. I tillegg vil den like å leke i hagen, men siden den er avlet frem for å kunne trenge seg ned i små hull, sier det seg selv at hagen må være helt rømningssikker.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Pelsen består av en tykk underpels og en tett, hard overpels som er skapt for å beskytte mot de bitre forholdene i Lake District, og også for å beskytte hunden ved graving i jorden. Lakelandterrier røyter ikke, men pelsen må børstes gjennom et par ganger i uken. Utstillingshunder skal også trimmes, men kjæledyr klippes som regel et par ganger i året.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.