Maltese

Maltese
Malteseren har et karakteristisk aristokratisk utseende med mørke øyne og en helhvit kappe som er lang og silkeaktig. En voksen malteser er 25 cm høy eller lavere og veier ca. 3-4 kg.
 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Mindre mosjon
 • Liten toy-hund
 • Lite sikling
 • Krever daglig pelsstell
 • Allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Fabelaktig sammen med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Malteseren er en av de eldste etablerte rasene, og Charles Darwin sporet den tilbake til 6000 f.Kr. Dette er et medlem av bichon-familien av hunder fra Middelhavet, og det er kjent at Publius, den romerske guvernøren i Malta i 1. århundre e.Kr., hadde en malteserhund ved navn Issa. Rasen har vært populær blant kongelige og aristokratiet gjennom sin historie og er avbildet i kunst med dronning Elizabeth I og andre kongelige. Mary Queen of Scots sies å ha hatt en malteser som gjemte seg under skjørtet hennes da hun ble halshugget.

Personlighet

Denne miniatyrhunden er liten, søt og glamorøs, men er mer enn bare et pent ansikt, da den kan være nokså livlig til tider! Den er årvåken for omgivelsene og kan være høylytt, og bør derfor trenes fra ung alder til ikke å bjeffe ved den minste anledning.

Helse

Som mange andre små raser kan maltesere lide av kneskåler som kommer ut av ledd. Arvelige øyesykdommer kan også forekomme, og derfor anbefales øyetesting.

Mosjon

En halv times daglig mosjon vil holde en malteser fornøyd, selv om den klarer mer hvis du kan tilby det. Den kan være overraskende modig når dere er ute sammen, og rasens historie som skadedyrfanger kan komme til syne!

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Daglig pelsstell er nødvendig for å holde den lange, silkeaktige pelsen fri for floker. Hvis pelsen forsømmes, vil det danne seg knuter som kan bli smertefulle for hunden. Å få malteservalpen til å se på pelsstell som noe som innebærer belønning, er derfor svært viktig.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.