Manchesterterrier

Manchester Terrier

Manchesterterrier er en liten/mellomstor hund med et elegant utseende og en kort, glatt og blank pels som er svart med spesifikke brune merker (se rasestandarden for fullstendige detaljer). Dette er en kompakt, elegant og solid hund med substans. Voksne hannhunder har en høyde på ca. 41 cm og tisper 38 cm. Vekt for rasen er ca. 7–9 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Svarte og brune terrierhunder ble brukt til rottefanging og annen skadedyrsbekjempelse i elisabethanske tider, og dette fortsatte i århundrer. På 1800-tallet ble de også brukt til kaninjakt, og i midten av århundret ble langbente hunder (lignende whippet) introdusert, for å gi den mer elegante, raffinerte terrieren vi har i dag. Manchesterterrier ble kjent ved sitt nåværende navn på slutten av 1800-tallet, da den var svært utbredt i byen og jobbet ved fabrikkene i bomullsindustrien.

Personlighet

Manchesterterrier er en typisk terrier i mange henseender – den har et unikt vesen og kan være sta, høylytt og vrien. Den har også alle de positive trekkene ved terrierhunder – den er intenst lojal mot familien og er en morsom, kjærlig følgesvenn.

Helse

Manchesterterrier er generelt en sunn rase. Til felles med mange små raser kan de utvikle glidende kneskåler. En arvelig blødningssykdom (von Willebrands sykdom) er også kjent i denne rasen.

Mosjon

En times daglig mosjon er nødvendig, selv om den klarer å gå mye lenger. Sørg for at du har en god tilbakekalling før du slipper den løs uten bånd, da rasens jaktinstinkter kan lede den langt bort eller ut i fare.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Manchesterterrier har en kort, glatt pels som krever lite stell, og trenger ikke særlig mer enn en gjennombørsting en gang i uken for å fjerne dødt hår.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.